10 mooie hardloopboeken voor op vakantie

door 9 jul, 2017Hardloopboeken1 reactie

Select 2024Select 2024

Op vakantie is het ideaal om eens rustig een boek te gaan lezen, ja een heerlijk hardloopboek. Hieronder staan 10 hardloopboeken die zo mee op vakantie kunnen. Veel lees plezier en een sportieve vakantie toegewenst, hardlopen tijdens de vakantie is heerlijk. Bekijk hier wat tips voor hardlopen op vakantie!

1. Alles wat je wilt weten over hardlopen

Een persoonlijke zoektocht naar de wetenschap achter hardlopen. Van Sprundel onderzoekt de populaire opvattingen over schoenen, blessures, voeding, presteren en mentaliteit.

Is het nodig om extra koolhydraten te eten voor een hardloopwedstrijd? Slijt het kraakbeen in je knieën sneller door hardlopen? Gaat dagelijks joggen depressies te lijf? Kan je verslaafd raken aan sporten? Is de mens überhaupt gemaakt om lange afstanden te rennen?
De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie?

Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel is na haar zoveelste blessure vastberaden de wetenschap achter hardlopen te ontrafelen. In Alles wat je wilt weten over hardlopen duikt Van Sprundel in de nieuwste ontwikkeling uit de sportwetenschap om de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam op te helderen. Haar persoonlijke zoektocht leidt langs internationale universiteiten, bewegingslabs, hardloopwinkels en DNA-tests. Gaandeweg worden populaire wijsheden bevestigd of ontkracht. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar elke gevorderde loper of toekomstige beginner mee uit de voeten kan.

Bestel het boek hier voor € 24,99.

2. Missie marathon

Mariska van Sprundel trainde drie keer voor een marathon en raakte drie keer geblesseerd. Nu gaat het roer om. Onder begeleiding van experts probeert ze het nog één keer. Wat als een looptrainer een persoonlijk schema maakt, een fysiotherapeut de pijntjes onder controle houdt, een sportdiëtist haar voeding bijstuurt en ze met een sportpsycholoog werkt aan haar mentaliteit? Uiteindelijk volbrengt ze haar missie en loopt ze eind 2019 voor het eerst een marathon uit.

In dit boek deelt ze informatie over trainingsschema’s, belasting van de spieren, voeding, motivatie, looptechniek en nog veel meer.

Bestel het boek hier voor € 16,50.

3. Run

Het ultieme inspiratieboek voor elke hardloper!

Trek je hardloopschoenen aan en ga op pad naar de mooiste plekken ter wereld. Run neemt je met 100 hardlooproutes mee op avontuur. De tochten in dit boek zijn geselecteerd door ervaren hardlopers; van niet te missen marathons tot een rondje in het park. Maak een rondje rond het prachtige Bledmeer, jog langs de wereldberoemde tempels van het Angkor Archaeological Park of neem deel aan de historische Boston Marathon.

Voor elke route vind je naast de prachtige fotografie, ook uitgebreide routebeschrijvingen, leuke weetjes en praktische informatie ter voorbereiding, zoals afstand en een hoogteprofiel. Ben je uitgerend? Dan geeft dit boek je ook fijne tips over bezienswaardigheden in de buurt. Run zal je hardloopenthousiasme zeker aanwakkeren. Waar wacht je nog op? Pak je hardloopschoenen en ga al rennend de wereld ontdekken.

Bestel het boek hier voor € 27,99.

4. De mens als duurloper

Vaak wordt de stelling verkondigd dat de ultramarathons of ultra-lange afstandslopen een logisch gevolg zijn op de marathon en zelfs de triathlon. Niets is minder waar. De duurloop is klassieker dan de marathon.

Historicus en topatleet Jan Knippenberg (Hoek van Holland, 19 april 1948 – Texel, 23 november 1995)- de Nederlandse duurloper van wereldklasse – geeft in De mens als duurloper de historische achtergronden van het duurlopen weer. Hij plaatst de ultra-lange afstandsloop in het perspectief van de cultureel-historische ontwikkeling. Na een boeiende beschrijving van de duurloop in de niet-Europese culturen – de Bushmen en vooral de Tarahumara Indianen in Zuid-Amerika – waarbij afstanden van honderden kilometers
werden afgelegd, belicht hij de ontwikkeling van de duurloop in de Europese cultuur. Een fascinerend boek, dat aanzet tot nadenken over de relatie tussen prestatie en geestelijke ontwikkeling.

Bestel het boek hier voor € 19,99.

5. In de ban van de Barkley

In het adembenemende boek In de ban van de Barkley vertelt Michiel Panhuysen over De Barkley, een ultramarathon die zo extreem is dat zelden iemand de finish bereikt.  In de ban van de Barkley van Michiel Panhuysen vertelt over ‘De Barkley’, een begrip in de wereld van de ultralopers. Mythisch, extreem en in nevelen gehuld. De wedstrijd – die plaatsvindt diep in het Frozen Head State Park in de Amerikaanse staat Tennessee – is een van de slopendste ultra’s ter wereld. Binnen zestig uur moeten de deelnemers 100 mijl afleggen door onherbergzaam gebied. Lopers verdwalen in de dichte mist, raken volledig onderkoeld en krijgen na tientallen slapeloze uren zware hallucinaties. In de 35 jaar dat de race bestaat wisten slechts vijftien lopers te finishen.

Journalist en ultraloper Michiel Panhuysen is de eerste Nederlander ooit die deelnam aan de Barkley en nimmer haalde hij de eindstreep. Zijn fascinatie en respect voor de race, de deelnemers en de even illustere als mysterieuze racedirecteur-filosoof-genie Lazarus Lake werden er alleen maar groter door. In dit adembenemende boek, In de ban van de Barkley, onderzoekt Panhuysen de achtergrond van zijn verslaving aan deze slopende race en de krachten die hem telkens weer dwingen om zichzelf bloot te stellen aan de onmenselijk zware mentale en fysieke omstandigheden, en welke lessen hij hierdoor leerde over zichzelf en het leven.

Bestel het boek hier voor € 29,99.

6. Streep op de weg

Voor Dolf Jansen is hardlopen allang geen sport meer, maar een way of life. Met het asfalt of het zand onder de voeten de einder tegemoet door de polder, door bossen en weilanden, tussen velden en rietkragen door. Een boerderij, wat lammetjes, de zon op de huid of juist de regen en de wind die teisteren, gedachten over de dag van gisteren, die van morgen, het bestaan. En dan na kilometers je afgepeigerd even aan een zwemtrapje vastklampen om vervolgens je lichaam onder te dompelen in het ijskoude water van de rivier de Bullewijk. Goed voor de doorbloeding. Dan voel je dat je leeft. Het schrijven komt daarna als vanzelf.

Bestel het boek hier voor € 22,99.

7. Sameena; mijn ultrarun uit de gedwongen prostitutie

De wereld van gedwongen prostitutie en mensenhandel is een onzichtbare wereld. In dit verhaal vertelt Sameena hoe zij, na een problematische jeugd, in deze wereld van de gedwongen prostitutie verzeild is geraakt en hoe zij zich daaraan heeft ontworsteld. Haar verhaal raakt; het is rauw en confronterend. Het geeft een kijkje in een wereld vol geweld, eenzaamheid en doodsangst. Het verhaal van Sameena is helaas niet uniek. In Nederland, een land waar waarden als gelijkheid, vrijheid en rechten voor vrouwen zo belangrijk zijn, zijn er jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 slachtoffers. Sameena is bevrijd uit de wereld van de gedwongen prostitutie. Ze heeft zich maatschappelijk ontwikkeld, diploma’s gehaald, ze werkt en behaalt sportieve prestaties van wereldformaat. Ze was Nederlands kampioen 100 km hardlopen voor vrouwen.

Bestel het boek hier voor € 9,99.

8. Ik haat hardlopen

“Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree letterlijk riep na haar allereerste rondje joggen door het park.
Als Hedwig een tijd later een gezin krijgt en van succesvolle carrièrevrouw transformeert in thuisblijfmoeder, staat haar leven op zijn kop.
Met deze positiewisseling lijkt zij een groot deel van zichzelf te zijn kwijtgeraakt. Wat blijft er over als je je status verliest?
Bij gebrek aan andere opties en op zoek naar positiviteit besluit Hedwig te gaan hardlopen. Nietsvermoedend zet ze de eerste stappen van een groot avontuur

“Als je mij toen had gezegd dat ik tussen november 2015 en april 2019 tien marathons zou lopen en dat de Six World Marathon Majors daar onderdeel van zouden uitmaken, had ik je verbaasd aangekeken.
Alleen al omdat ik toen niet eens wist wat die waren”.
Dit is het verhaal van een vrouw die zichzelf terugvond toen ze de hardloopster in zichzelf ontdekte.

Een boek dat geschreven is voor iedereen die zoekt naar dat ene raam dat open gaat, nadat er een deur is dicht gegaan, en voor iedereen die gelooft in de kracht van gewone mensen.
Of, zoals Eliud Kipchoge zegt: “No human is limited”.

Bestel het boek hier voor € 18,95.

9. Blessurevrij lopen

De Complete Gereedschapskist Voor De Hardloper 

Bijna iedere hardloper krijgt op een zeker moment te maken met hardloopblessures. De aanleiding voor het schrijven van dit e-book is dat wij geloven dat veel blessures onnodig en te voorkomen zijn. We bieden jou een complete gids bieden waarmee jij jezelf beter bestand kunt maken tegen hardloopblessures. Meestal is de oorzaak van een blessure terug te leiden naar een fout in de looptechniek, een gebrek aan kracht en stabiliteit of verkeerd trainen. In dit e-book dekken we al deze onderwerpen en laten we je zien hoe je met minimale moeite jezelf kunt transformeren in een betere hardloper en onnodige toekomstige blessures kunt voorkomen.

  • toegang tot meer als 100 video’s van oefeningen.
  • een compleet stappenplan waarmee jij direct aan de slag kunt.

Bestel het boek hier voor € 25,99.

10. Trainen als een topatleet

Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topsporter?

Na tien marathons waarbij het niet altijd even lekker ging, vindt Annemerel het tijd voor grof geschut. Wat gebeurt er als ze een keer écht gaat leven zoals een topsporter dat doet? Dus: trainen onder toeziend oog van een coach, goed en gezond eten, gesprekken voeren met een sportpsycholoog en je fitheid monitoren bij een sportarts. Als je alle omstandigheden zo gunstig mogelijk maakt, wat gebeurt er dan met je trainingen, je lijf en uiteindelijk met je wedstrijd?

In 16 weken laat Annemerel zich klaarstomen voor de marathon van Berlijn 2018 en in dit boek deelt ze haar ervaringen, tips en tricks zodat ook jij een betere en snellere loper kunt worden.

Bestel het boek hier voor  € 20,00.

Boeken zijn onder andere te koop bij Bol.com of ga langs je favoriete boekwinkel.

1 Reactie

  1. RunningPlus

    Dat is zeker een goed en mooi boek. Binnenkort zullen wij aan dit boek wat aandacht schenken!!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hardlopen op vakantie, 12 tips! - […] 10 mooie hardloopboeken voor op vakantie […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest