Deelnemers NN Marathon Rotterdam halen 83.498,50 euro op voor Jeugdsportfonds

door 9 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Deelnemers NN Marathon Rotterdam halen 83.498,50 euro op voor Jeugdsportfonds

Afgelopen zaterdag 7 en zondag 8 april stonden in het teken van de NN Marathon Rotterdam. Het goede doel van deze 38e editie is het Jeugdsportfonds Rotterdam. Het Jeugdsportfonds geeft kinderen en jongeren een sportkans wanneer zij thuis niet die financiële mogelijkheden hebben. Dankzij de inzet van alle lopers, NN Group en diverse Rotterdamse bedrijven is er een totaalbedrag van maar liefst € 83.498,50 opgehaald.

In Rotterdam zijn er meer dan 30.000 kinderen die niet kunnen sporten, omdat hun ouders de contributie niet kunnen betalen. Het leven van jongens en meisjes die opgroeien in armoede staat soms letterlijk stil. Het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoedt de verenigingscontributie, waardoor een kind weer in beweging komt. Jaarlijks is er per kind een bedrag nodig van € 225,-. Dit geld gaat direct naar de sportvereniging.

De deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam hebben welgeteld € 83.498,50 bijeengebracht. Een cheque met dit prachtige bedrag reikte organisator Mario Kadiks afgelopen zaterdag samen met Fleur Hudig, hoofd Corporate Citizenship NN Group, uit aan Erben Wennemars, ambassadeur van het Jeugdsportfonds. “Met de opbrengst van de NN Marathon Rotterdam kunnen nu al minstens 370 kinderen in Rotterdam een jaar lang sporten. Dat is geweldig!”, zegt Erben.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Foto: Tijn Dekkers Mike Foppen heeft in zijn thuisstad de Seven Hills Record Run gewonnen. Hij deed dit in een persoonlijk record van 13:28. In een spannende eindsprint wist hij vier andere atleten nipt voor te blijven. Nils Voigt liep in het...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest