Hardlopen en verkoudheid

door 4 nov, 2011Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Kan je hardlopen als je verkouden bent?

Het koude weer komt er weer aan en dus de kans op een verkoudheid en/of griep liggen weer op de loer (zeker nu door de schommelingen van temperatuur). Er kan gelopen worden als je verkouden bent, maar wanneer is het niet verstandig……

Wanneer is het verstandig om te gaan hartdlopen?
Wanneer je alleen een verkoudheid hebt, dat wil zeggen; een loopneus, oorpijn, keelpijn, maar geen koorts, is het verantwoord om te gaan hardlopen. Doe het de eerste 3 á 4 dagen wel rustiger aan dan bij je normale trainingen.

Heb je last van hoesten, kortademigheid, spierpijn in de ledematen en koorts vanaf 38 graden, dan is het advies om niet te gaan hardlopen. Wacht met de volgende training totdat de klachten weer weg zijn. Ook dan begin je weer rustiger aan dan bij de normale trainingen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest