Hardlopen en verkoudheid

door 4 nov, 2011Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Kan je hardlopen als je verkouden bent?

Het koude weer komt er weer aan en dus de kans op een verkoudheid en/of griep liggen weer op de loer (zeker nu door de schommelingen van temperatuur). Er kan gelopen worden als je verkouden bent, maar wanneer is het niet verstandig……

Wanneer is het verstandig om te gaan hartdlopen?
Wanneer je alleen een verkoudheid hebt, dat wil zeggen; een loopneus, oorpijn, keelpijn, maar geen koorts, is het verantwoord om te gaan hardlopen. Doe het de eerste 3 á 4 dagen wel rustiger aan dan bij je normale trainingen.

Heb je last van hoesten, kortademigheid, spierpijn in de ledematen en koorts vanaf 38 graden, dan is het advies om niet te gaan hardlopen. Wacht met de volgende training totdat de klachten weer weg zijn. Ook dan begin je weer rustiger aan dan bij de normale trainingen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest