Hardlopen en verkoudheid

door 4 nov, 2011Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Kan je hardlopen als je verkouden bent?

Het koude weer komt er weer aan en dus de kans op een verkoudheid en/of griep liggen weer op de loer (zeker nu door de schommelingen van temperatuur). Er kan gelopen worden als je verkouden bent, maar wanneer is het niet verstandig……

Wanneer is het verstandig om te gaan hartdlopen?
Wanneer je alleen een verkoudheid hebt, dat wil zeggen; een loopneus, oorpijn, keelpijn, maar geen koorts, is het verantwoord om te gaan hardlopen. Doe het de eerste 3 á 4 dagen wel rustiger aan dan bij je normale trainingen.

Heb je last van hoesten, kortademigheid, spierpijn in de ledematen en koorts vanaf 38 graden, dan is het advies om niet te gaan hardlopen. Wacht met de volgende training totdat de klachten weer weg zijn. Ook dan begin je weer rustiger aan dan bij de normale trainingen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!