Hardlopen en verkoudheid

door 4 nov, 2011Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Kan je hardlopen als je verkouden bent?

Het koude weer komt er weer aan en dus de kans op een verkoudheid en/of griep liggen weer op de loer (zeker nu door de schommelingen van temperatuur). Er kan gelopen worden als je verkouden bent, maar wanneer is het niet verstandig……

Wanneer is het verstandig om te gaan hartdlopen?
Wanneer je alleen een verkoudheid hebt, dat wil zeggen; een loopneus, oorpijn, keelpijn, maar geen koorts, is het verantwoord om te gaan hardlopen. Doe het de eerste 3 á 4 dagen wel rustiger aan dan bij je normale trainingen.

Heb je last van hoesten, kortademigheid, spierpijn in de ledematen en koorts vanaf 38 graden, dan is het advies om niet te gaan hardlopen. Wacht met de volgende training totdat de klachten weer weg zijn. Ook dan begin je weer rustiger aan dan bij de normale trainingen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest