Waarom een hartslagmeter

door 2 jul, 2012Hardlopen, Lopen met hartslagmeter

Select 2024Select 2024

Hardlopen is een duursport met een zware lichamelijke belasting. Vaak gaan hardlopers, die zonder hartslagmeter lopen, te snel van start. Of lopen zij in een te hoog tempo of houden een tempo te lang aan. Hierdoor kunnen er blessures ontstaan. Met een hartslagmeter train je in verschillende zones.

Het hart geeft de toestand van het lichaam weer en dus hoe de conditie er voor staat. Door het gebruik van een hartslagmeter kan er gelopen worden met een doel, door de specifieke training kan er op een goede manier progressie worden gemaakt in de conditie. Door te trainen worden de hart- en long functies verbetert, uiteindelijk wordt dezelfde afstand gelopen met een lagere hartslag.

Voordat er begonnen wordt met het lopen met een hartslagmeter moeten de volgende punten bekend zijn om goed van start te kunnen gaan:

  1. rusthartslag;
  2. maximale hartslag;
  3. anaërobe drempel (omslagpunt).

Met het weten van deze 3 punten kan de goede intensiteit worden bepaald. Zo kan met behulp van een hartslagmeter het maximale uit de training worden gehaald.

Tags: training

0 reacties

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin kondigt vandaag de HRM-Fit™ aan, onze nieuwste hartslagmeter speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Je klemt de HRM-Fit gemakkelijk aan medium en hoge ondersteuning sport-bh’s, zodat je op een comfortabele manier zeer nauwkeurig trainingsgegevens...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest