Cooling-down

door 3 jul, 2012Hardlopen, Trainen

Select 2024Select 2024

Een cooling-down is het omgekeerde van een warming-up. Het lichaam moet na een training weer naar rust niveau worden gebracht.

Doel van een cooling-down

Het doel van een cooling-down is om het lichaam weer op ‘normale’ temperatuur te krijgen. Een ander doel is om de afvalstoffen beter en sneller te laten afvoeren. Na een cooling-down zal het lichaam ook sneller herstellen van een training, de spieren zullen minder stijf, vermoeid en gespannen zijn.

Een cooling-down wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als bij een warmin-up, ook deze duurt tenminste 10 minuten. Na een zware training is een herstel loop de dag erna beter dan een lange cooling-down te doen met erg zere en vermoeide benen.

Tags:

0 reacties

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!