Cooling-down

door 3 jul, 2012Hardlopen, Trainen

Runningdirect.nl

Een cooling-down is het omgekeerde van een warming-up. Het lichaam moet na een training weer naar rust niveau worden gebracht.

Doel van een cooling-down

Het doel van een cooling-down is om het lichaam weer op ‘normale’ temperatuur te krijgen. Een ander doel is om de afvalstoffen beter en sneller te laten afvoeren. Na een cooling-down zal het lichaam ook sneller herstellen van een training, de spieren zullen minder stijf, vermoeid en gespannen zijn.

Een cooling-down wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als bij een warmin-up, ook deze duurt tenminste 10 minuten. Na een zware training is een herstel loop de dag erna beter dan een lange cooling-down te doen met erg zere en vermoeide benen.

Tags:

0 reacties

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest