Cooling-down

door 3 jul, 2012Hardlopen, Trainen

SportSport

Een cooling-down is het omgekeerde van een warming-up. Het lichaam moet na een training weer naar rust niveau worden gebracht.

Doel van een cooling-down

Het doel van een cooling-down is om het lichaam weer op ‘normale’ temperatuur te krijgen. Een ander doel is om de afvalstoffen beter en sneller te laten afvoeren. Na een cooling-down zal het lichaam ook sneller herstellen van een training, de spieren zullen minder stijf, vermoeid en gespannen zijn.

Een cooling-down wordt op dezelfde wijze uitgevoerd als bij een warmin-up, ook deze duurt tenminste 10 minuten. Na een zware training is een herstel loop de dag erna beter dan een lange cooling-down te doen met erg zere en vermoeide benen.

Tags:

0 reacties

Lees ook

Hoe blijf je blessurevrij lopen in 2022

Hoe blijf je blessurevrij lopen in 2022

Nu we richting het voorjaar gaan, worden de mensen weer meer actiever en zitten de "goede voornemens" nog vers in het hoofd. We zijn blij dat mensen meer bewegen en lopen is de perfecte manier om weer fit te worden of blijven. Het is niet duur, erg...

Naar buiten, de natuur in!

Naar buiten, de natuur in!

Sportseizoen 2020/2021. Het is er één om nooit te vergeten. Of juist heel snel te vergeten. Bijna alle sportevenementen zijn afgelast en nadat ook trainingen hebben stilgestaan, gelden er al bijna een jaar beperkende maatregelen. Juist nu is het...

Pin It on Pinterest