Francine viel 65 kilo af door te gaan hardlopen

door 19 mrt, 2013Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Francine Linzell (40) uit Monnickendam viel het afgelopen jaar maar liefst 65 kilo af. Toch was afvallen niet de belangrijkste reden voor haar om te gaan hardlopen. „Ik wilde de kans verkleinen om een hartaanval te krijgen als ik eens een sprintje zou moeten trekken om de bus te halen.”

Ze woog 135 kilo. En de hoop dat ze nog eens in maat 38 zou passen had Linzell, echtgenote en moeder van drie kinderen, opgegeven. „Ik had al zo veel diëtistes bezocht en diëten uitgeprobeerd. Maar na elke poging kwamen de kilo’s er uiteindelijk toch weer aan.”

Nu weet ze hoe dat kwam. „Elk dieet heeft een eind, waarna je weer teruggaat naar je ”gewoonstand”. En als je standaard te veel of te slecht eet en te weinig beweegt, groei je dus weer gewoon.”

Elk jaar kwam er bij haar 2 tot 3 kilo bij. „Zo rond de 120 kilo raakte ik een soort van verdoofd. Of je nu 120 of 121 kilo weegt, maakt bij zo’n gewicht niet zo veel meer uit. Ik verzoende me met mijn afmetingen. Dit was toch nooit meer op te lossen.”

Wat ze wel erg vond, was dat mét de toename van haar gewicht, ook haar conditie achteruit was gegaan. „Ik bedacht: Als mijn gewicht elk jaar blijft groeien, houdt het over een jaar of tien op. Dan kan ik niks meer.”

Lees verder

Tags: Afvallen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest