Francine viel 65 kilo af door te gaan hardlopen

door 19 mrt, 2013Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Francine Linzell (40) uit Monnickendam viel het afgelopen jaar maar liefst 65 kilo af. Toch was afvallen niet de belangrijkste reden voor haar om te gaan hardlopen. „Ik wilde de kans verkleinen om een hartaanval te krijgen als ik eens een sprintje zou moeten trekken om de bus te halen.”

Ze woog 135 kilo. En de hoop dat ze nog eens in maat 38 zou passen had Linzell, echtgenote en moeder van drie kinderen, opgegeven. „Ik had al zo veel diëtistes bezocht en diëten uitgeprobeerd. Maar na elke poging kwamen de kilo’s er uiteindelijk toch weer aan.”

Nu weet ze hoe dat kwam. „Elk dieet heeft een eind, waarna je weer teruggaat naar je ”gewoonstand”. En als je standaard te veel of te slecht eet en te weinig beweegt, groei je dus weer gewoon.”

Elk jaar kwam er bij haar 2 tot 3 kilo bij. „Zo rond de 120 kilo raakte ik een soort van verdoofd. Of je nu 120 of 121 kilo weegt, maakt bij zo’n gewicht niet zo veel meer uit. Ik verzoende me met mijn afmetingen. Dit was toch nooit meer op te lossen.”

Wat ze wel erg vond, was dat mét de toename van haar gewicht, ook haar conditie achteruit was gegaan. „Ik bedacht: Als mijn gewicht elk jaar blijft groeien, houdt het over een jaar of tien op. Dan kan ik niks meer.”

Lees verder

Tags: Afvallen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest