De juiste voorbereiding

door 25 jun, 2013Kleding en schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Om blessures en andere onaangename gevolgen te voorkomen, moet men een goede voorbereiding treffen voordat er gestart wordt met hardlopen. Voor de ene, wat ervarene sporter, houdt dit soms weer net wat anders in dan voor de andere, minder ervaren, sporter. Voor beide sport-types blijft een goede voorbereiding echter van groot belang.

Verstandig sporten

Mocht je voor het eerst gaan beginnen met hardlopen, is de eerste stap van de voorbereiding het uitzoeken van een loopschema dat bij jou, en je uiteindelijke doel past. Zoals gezegd is dit voor ieder type weer anders, zo wijkt bijvoorbeeld een loopschema voor mensen met astma weer af van een schema voor een persoon die hier geen last van heeft. Voordat je gaat sporten, moet je ook zorgen dat je de juiste energiestoffen in je lichaam hebt. Zo is het verstandig om ongeveer 1 uur voor het sporten een volkoren boterham, een krentenbol, magere yoghurt, een appel, een banaan of een plak ontbijt koek te eten. Dit zorgt ervoor dat je niet met een nuchtere maag sport en kan je lichaam energie halen uit de (gezonde) voedingsstoffen. Je moet er echter voor zorgen dat je niet van te voren een ‘echte’ maaltijd eet, het verteren wordt hierdoor moeilijker en vervolgens kan je maagklachten krijgen. Tijdens het sporten moet je uiteraard genoeg water drinken en de hoofdmaaltijd (ontbijt, lunch of avondeten) kan vervolgens na de activiteit ingepland worden.

Geschikte uitrusting

Wat natuurlijk ook belangrijk is bij het vermijden van blessures, is de juiste uitrusting te gebruiken. Bij hardlopen is het van groot belang dat je de juiste schoenen aan hebt, die de schokken goed opvangen en stevig rondom de voeten aansluiten. Ook kleding die goed ventileert en zweet doorlaat zijn een fijne toevoeging aan de juiste voorbereiding. Bij Bikester, een website waar naast benodigdheden voor fietsen ook hardloop schoenen en kledij verkocht wordt, is er een keuze uit een ruim assortiment om uiteindelijk goed van start te kunnen gaan met je hardloopcarrière. Bereid je dus goed voor, zodat je langer van het hardlopen genieten kan.

(Tekst in samenwerking met: Bikester.nl)

 

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!