5 Tips voor het beschermen van de tepels tijdens het hardlopen

door 10 jul, 2013Blessures, Hardlooptips, Hardlopen3 reacties

Select 2024Select 2024

Het beschermen van de tepels tijdens het hardlopen zou eigenlijk iedere man serieus moeten nemen. Alle hardlopende mannen zullen het ongetwijfeld een keer hebben meegemaakt, pijnlijke tepels na en/of tijdens het hardlopen, soms wel eens tot bloedens toe. Pijnlijke tepels tijdens of na het hardlopen is echt een mannen ding, vrouwen hebben immers een sport BH en hebben dus geen of minder last van dit fenomeen.

Het continue schuren van het shirt tegen de tepels zorgt voor die pijnlijke tepels. Ook als het regent tijdens het hardlopen of door het zweten schuren de natte kleding tegen de tepels aan en haalt het hierdoor open.

Hoe voorkom je pijnlijke tepels, hieronder 5 tips

 • ga niet in katoenen shirts hardlopen, deze shirts vullen zich met vocht, maar loop in een synthetisch shirt. Synthetische shirts blijven droger doordat ze het vocht beter afdrijven of laten verdampen.
 • kijk goed bij het kopen van een shirt dat er geen logo op tepel hoogte zit, dit schuurt ook vaak de tepels kapot.
 • smeer een dikke laag vaseline op de tepels, dit voorkomt wrijving.
 • plak voordat er gelopen gaat worden een pleister op de tepels of gebruik de speciale Nipguards pleisters.
 • de borstband van een hartslagmeter kan ook vaak helpen en misschien is dit gelijk een goed moment om te gaan lopen met een hartslagmeter.

Dit zijn ook goede hardlooptips!

3 Reacties

 1. Bart

  Watervaste Leukoplast (de blauwe) werkt bij mij ook heel goed. Je hebt maar een heel klein hoekje nodig, dus met een rol doe je erg lang.

  Antwoord
  • Gerard

   Werkt i.d.d. prima en is -denk ik- het goedkoopste. Ik gebruik zelf de gewone Leukoplast, wat bij langdurige natte periodes lis zou kunnen komen, maar dat is bij mij nog nooit gebeurd, als je maar schoon en droog werkt bij het opplakken.

   Antwoord
 2. Johan

  Hm, lijkt me niet erg comfortabel als je leukoplast dat vastgeplakt zit aan je tepel moet lostrekken… of valt dat mee?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

Vijf professionele Brooks atleten geven tips voor alle niveaus  Hardlopen, een eenvoudige maar effectieve vorm van beweging, is door miljoenen mensen omarmd als een manier om fysiek fit en mentaal gezond te blijven. Hoewel hardlopen veel voordelen...

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin lanceert de HRM-Fit hartslagmeter voor vrouwen

Garmin kondigt vandaag de HRM-Fit™ aan, onze nieuwste hartslagmeter speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Je klemt de HRM-Fit gemakkelijk aan medium en hoge ondersteuning sport-bh’s, zodat je op een comfortabele manier zeer nauwkeurig trainingsgegevens...

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe goed je voor je lichaam zorgt buiten het hardlopen, is net zo belangrijk als de kilometers die je aflegt. Te weinig rust vergroot het risico op blessures en overtraining. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen. Op de volgende...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!