5 Tips voor het beschermen van de tepels tijdens het hardlopen

door 10 jul, 2013Blessures, Hardlooptips, Hardlopen3 reacties

Het beschermen van de tepels tijdens het hardlopen zou eigenlijk iedere man serieus moeten nemen. Alle hardlopende mannen zullen het ongetwijfeld een keer hebben meegemaakt, pijnlijke tepels na en/of tijdens het hardlopen, soms wel eens tot bloedens toe. Pijnlijke tepels tijdens of na het hardlopen is echt een mannen ding, vrouwen hebben immers een sport BH en hebben dus geen of minder last van dit fenomeen.

Het continue schuren van het shirt tegen de tepels zorgt voor die pijnlijke tepels. Ook als het regent tijdens het hardlopen of door het zweten schuren de natte kleding tegen de tepels aan en haalt het hierdoor open.

Hoe voorkom je pijnlijke tepels, hieronder 5 tips

 • ga niet in katoenen shirts hardlopen, deze shirts vullen zich met vocht, maar loop in een synthetisch shirt. Synthetische shirts blijven droger doordat ze het vocht beter afdrijven of laten verdampen.
 • kijk goed bij het kopen van een shirt dat er geen logo op tepel hoogte zit, dit schuurt ook vaak de tepels kapot.
 • smeer een dikke laag vaseline op de tepels, dit voorkomt wrijving.
 • plak voordat er gelopen gaat worden een pleister op de tepels of gebruik de speciale Nipguards pleisters.
 • de borstband van een hartslagmeter kan ook vaak helpen en misschien is dit gelijk een goed moment om te gaan lopen met een hartslagmeter.

Dit zijn ook goede hardlooptips!

3 Reacties

 1. Bart

  Watervaste Leukoplast (de blauwe) werkt bij mij ook heel goed. Je hebt maar een heel klein hoekje nodig, dus met een rol doe je erg lang.

  Antwoord
  • Gerard

   Werkt i.d.d. prima en is -denk ik- het goedkoopste. Ik gebruik zelf de gewone Leukoplast, wat bij langdurige natte periodes lis zou kunnen komen, maar dat is bij mij nog nooit gebeurd, als je maar schoon en droog werkt bij het opplakken.

   Antwoord
 2. Johan

  Hm, lijkt me niet erg comfortabel als je leukoplast dat vastgeplakt zit aan je tepel moet lostrekken… of valt dat mee?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Hardlopen doe je met je koppie

Hardlopen doe je met je koppie

Le Champion lanceert campagne om sporters en toeschouwers bekender te maken met hyperthermie Sportorganisatie Le Champion gaat zich nog actiever inzetten om hyperthermie, een te hoge lichaamstemperatuur tijdens het sporten, bij hardlopers te...

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: