Chocolade en hardlopen, een goede combinatie?

door 23 jul, 2013Sportvoeding, Voedingstips0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het eten van chocolade wordt vaak gezien als ongezond en het staat bekend als een caloriebom. Dat is zeker waar als je kijkt naar wat er per jaar per persoon gemiddeld aan chocolade wordt gegeten, dit is ongeveer 5 kilo per persoon.

Chocolade en hardlopen (sporten) is wel een goede combinatie. Maar dan wel alleen pure chocolade, liefst zo puur mogelijk, en in kleine hoeveelheden. Chocolade bevat namelijk veel vet, en hoe puurder de chocolade hoe minder vet deze is. De cacao in chocolade bevat de zogenaamde fenolen (sterke antioxidanten). Deze antioxidanten zijn goed voor een lage bloeddruk, laag cholesterol en kunnen ontsteking remmend werken.

Fenolen zorgen ook voor soepele bloedvaten en zorgen ervoor dat de bloedvaten minder weerstand bieden wanneer de bloedtoevoer tijdens inspanning toeneemt in de actieve spieren. Na het eten van een beetje pure chocolade kan er meer bloed stromen naar je spieren, dit betekent dat er meer zuurstof de spieren kan bereiken.

Pure chocolade is ook nog eens rijk aan ijzer, kalium, koper en magnesium.

Tip:

Neem 1 á 2 uur voor het hardlopen 1 blokje pure chocolade, de cacao werkt dan het beste.

Na een training of wedstrijd is chocolademelk ook een goede herstel drank. Ook hier geldt dat de pure of de half volle variant beter is.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe goed je voor je lichaam zorgt buiten het hardlopen, is net zo belangrijk als de kilometers die je aflegt. Te weinig rust vergroot het risico op blessures en overtraining. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen. Op de volgende...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!