Tomatensoep is een heerlijke herstel soep. De tomaten in de soep zijn namelijk rijk aan stoffen (lycopeen) die spierherstel stimuleren.
Voor ongeveer 4 porties.
Ingrediënten
- 4 tomaten (in kwarten gesneden)
- 1 kg cherrytomaatjes (mix van gele, rode en oranje)
- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotjes (in kwarten gesneden)
- 4 eetlepels verse tijm
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 handje verse basilicum
- ½ theelepel cayennepeper
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de cherrytomaten, de parten tomaten en sjalotjes, tijm en de geperste knoflooktenen in een braadslee. Sprenkel de olijfolie erover en hussel alles goed door en doe de braadslee in de oven voor 45 minuten.
- Haal de braadslee uit de over en schenk het mengsel voorzichtig in een pan op laag vuur. Voeg basilicum en balsamicoazijn toe en laat alles 5 minuten rustig pruttelen, wel eerst goed roeren.
- Schenk nu alles in een keukenmachine en maak alles fijn tot een mooie gladde soep (kan ook met een staafmixer). Breng eventueel op smaak met peper en zout. Eetsmakelijk
Dit gerecht is ook rijk aan
- kalium, calcium, magnesium en ijzer
- vitamines A, C, E en foliumzuur
0 reacties