Hoeveel kilometer loopt een voetballer in 90 minuten?

door 14 jun, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

In vergelijking met de ‘sport’ lopen, wordt voetbal wel eens beschouwd als een ‘spelletje’. Maar wat blijkt: de pure loopwedstrijden buiten beschouwing gelaten, is voetbal een van de sporten die het hoogst scoren qua afstand die de beoefenaars gemiddeld afleggen tijdens een wedstrijd. 

Een voetballer legt doorgaans 11,2 km af in 90 minuten tijd. Bij hockeyers is dat maar 9 km, maar een wedstrijd duurt daar ook maar 70 minuten. Tennissers en basketbalspelerslopen tijdens een wedstrijd doorgaans 4,8 km, American Football-spelers maar 1,9 km.

Lees verder

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest