Robben is snelste speler ooit op een WK

door 15 jun, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Arjen Robben heeft tijdens de geweldige zege op Spanje (1-5) een wereldrecord neergezet. Bij de laatste goal van het Nederlands elftal starte Robbe een sprint in waar hij een snelheid van zo’n 37 kilometer per uur haalde.

Met deze sprint  is Robben officieel de snelste speler op het WK ooit. Het vorige record stond op naam van Theo Walcott, die ooit 35,7 kilometer per uur rende. Robbens persoonlijke record lag op een topsnelheid van 30,6 kilometer per uur. De cijfers zijn bijgehouden door de FIFA, dat alleen heeft gekeken naar spelers uit een Europese competitie.

Tijdens de sprint van Robben liet hij Sergio Ramos flink achter zich, Ramos haalde een snelheid van 30,6 kilometer per uur.
Ter vergelijking: Usain Bolt haalde een snelheid van 44,72 kilometer per uur, Robben zou omgerekend de 100 meter gelopen hebben  in een tijd van 10,28 seconden.
Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!