Robben is snelste speler ooit op een WK

door 15 jun, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Arjen Robben heeft tijdens de geweldige zege op Spanje (1-5) een wereldrecord neergezet. Bij de laatste goal van het Nederlands elftal starte Robbe een sprint in waar hij een snelheid van zo’n 37 kilometer per uur haalde.

Met deze sprint  is Robben officieel de snelste speler op het WK ooit. Het vorige record stond op naam van Theo Walcott, die ooit 35,7 kilometer per uur rende. Robbens persoonlijke record lag op een topsnelheid van 30,6 kilometer per uur. De cijfers zijn bijgehouden door de FIFA, dat alleen heeft gekeken naar spelers uit een Europese competitie.

Tijdens de sprint van Robben liet hij Sergio Ramos flink achter zich, Ramos haalde een snelheid van 30,6 kilometer per uur.
Ter vergelijking: Usain Bolt haalde een snelheid van 44,72 kilometer per uur, Robben zou omgerekend de 100 meter gelopen hebben  in een tijd van 10,28 seconden.
Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest