Robben is snelste speler ooit op een WK

door 15 jun, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Arjen Robben heeft tijdens de geweldige zege op Spanje (1-5) een wereldrecord neergezet. Bij de laatste goal van het Nederlands elftal starte Robbe een sprint in waar hij een snelheid van zo’n 37 kilometer per uur haalde.

Met deze sprint  is Robben officieel de snelste speler op het WK ooit. Het vorige record stond op naam van Theo Walcott, die ooit 35,7 kilometer per uur rende. Robbens persoonlijke record lag op een topsnelheid van 30,6 kilometer per uur. De cijfers zijn bijgehouden door de FIFA, dat alleen heeft gekeken naar spelers uit een Europese competitie.

Tijdens de sprint van Robben liet hij Sergio Ramos flink achter zich, Ramos haalde een snelheid van 30,6 kilometer per uur.
Ter vergelijking: Usain Bolt haalde een snelheid van 44,72 kilometer per uur, Robben zou omgerekend de 100 meter gelopen hebben  in een tijd van 10,28 seconden.
Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest