.

Mag je hardlopen tijdens je zwangerschap?

door 28 jun, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Amerikaanse hardloopkampioene Alysia Montano mag dan wel 34 weken zwanger zijn, dat weerhield haar er niet van om deel te nemen aan een wedstrijd van de 800 meter. Ze kreeg een staande ovatie, maar ook een hoop verontwaardiging op haar dak. Is het gezond om te lopen tijdens je zwangerschap?

Het probleem is dat er geen eenduidig antwoord is op deze vraag. Over het algemeen is het niet ongezond om te sporten tijdens je zwangerschap. Een baby is geen ziekte, en het is niet omdat je zwanger bent dat je hele dagen op de bank moet blijven zitten. Sport blijft goed voor je hart, je bloeddruk, je stressgehalte… En hoe minder zwangerschapskilo’s, hoe beter, toch? Maar er zijn wel een aantal fikse voorwaarden aan verbonden.

Lees verder

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest