Mag je hardlopen tijdens je zwangerschap?

door 28 jun, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

De Amerikaanse hardloopkampioene Alysia Montano mag dan wel 34 weken zwanger zijn, dat weerhield haar er niet van om deel te nemen aan een wedstrijd van de 800 meter. Ze kreeg een staande ovatie, maar ook een hoop verontwaardiging op haar dak. Is het gezond om te lopen tijdens je zwangerschap?

Het probleem is dat er geen eenduidig antwoord is op deze vraag. Over het algemeen is het niet ongezond om te sporten tijdens je zwangerschap. Een baby is geen ziekte, en het is niet omdat je zwanger bent dat je hele dagen op de bank moet blijven zitten. Sport blijft goed voor je hart, je bloeddruk, je stressgehalte… En hoe minder zwangerschapskilo’s, hoe beter, toch? Maar er zijn wel een aantal fikse voorwaarden aan verbonden.

Lees verder

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest