Alcohol slecht voor herstel

door 10 sep, 2014Sportvoeding0 Reacties

Op korte termijn leidt het drinken van een “normale” hoeveelheid alcohol niet tot slechtere prestaties. Op lange termijn is het regelmatig drinken van alcohol nadelig doordat dit onder andere het spierherstel en het immuunsysteem verstoort.

Alcohol en sport

Veel sporters drinken alcohol na een wedstrijd of training. Het is bekend dat alcohol een negatief effect kan hebben op het herstel na inspanning. Zo blijkt het drinken van alcohol de verhouding tussen bepaalde hormonen te beïnvloeden en een negatief effect te hebben op de eiwitsynthese in de spier. Of een kleine hoeveelheid alcohol ook een merkbaar effect heeft op de sportprestatie, is onderzocht door een sportwetenschapper uit Nieuw Zeeland. Barnes vergeleek hiervoor de resultaten van tientallen studies over alcoholgebruik door sporters.

Lees verder

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Hardlopers tussendoortje: Christmas smoothie

Hardlopers tussendoortje: Christmas smoothie

Als je aan Kerst denkt, dan denk je aan cranberries. Wat is er nou lekkerder om deze smoothie te drinken als je op Eerste en/of Tweede Kerstdag een rondje hebt hardgelopen. Fijne Kerst! Deze smoothie is voor ongeveer 1,5 liter. Ingrediënten ½...

Pin It on Pinterest