Alcohol slecht voor herstel

door 10 sep, 2014Sportvoeding0 Reacties

SportSport

Op korte termijn leidt het drinken van een “normale” hoeveelheid alcohol niet tot slechtere prestaties. Op lange termijn is het regelmatig drinken van alcohol nadelig doordat dit onder andere het spierherstel en het immuunsysteem verstoort.

Alcohol en sport

Veel sporters drinken alcohol na een wedstrijd of training. Het is bekend dat alcohol een negatief effect kan hebben op het herstel na inspanning. Zo blijkt het drinken van alcohol de verhouding tussen bepaalde hormonen te beïnvloeden en een negatief effect te hebben op de eiwitsynthese in de spier. Of een kleine hoeveelheid alcohol ook een merkbaar effect heeft op de sportprestatie, is onderzocht door een sportwetenschapper uit Nieuw Zeeland. Barnes vergeleek hiervoor de resultaten van tientallen studies over alcoholgebruik door sporters.

Lees verder

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest