Paula Radcliffe voor het eerst in Nederlandse wegwedstrijd

door 9 okt, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het Britse hardloopfenomeen Paula Radcliffe staat op zondag 7 december in ’s-Heerenberg aan de start van de 19e editie van de Pfixx Solar Montferland Run. Het wordt de eerste keer dat Radcliffe in Nederland in een wegwedstrijd te bewonderen valt. De gelauwerde Britse atlete – zevenvoudig wereldkampioene én nog altijd de snelste marathonloopster aller tijden – loopt in april 2015 de stadsmarathon van Londen. Zij ziet haar deelname over 15 kilometer op het snelle en gevarieerde parcours van de Pfixx Solar Montferland Run als een test vóór deze topmarathon. In 2003 verpulverde Radcliffe in de London Marathon het wereldrecord op de klassieke afstand tot 2.15.25.

Londen

Voor Paula Radcliffe wordt de Pfixx Solar Montferland Run haar tweede race van dit jaar. Medio september heeft zij in Worcester – na een afwezigheid van bijna twee jaar – weer haar rentree gemaakt in een 10 km wegwedstrijd na een lange periode van blessureleed. Radcliffe ging twee jaar geleden voor olympisch goud op de marathon in haar eigen land, maar ze zag haar droom om in Londen te excelleren drie maanden voor de Olympisch Spelen uitéén spatten. Radcliffe had te veel last van een slepende voetblessure en moest afzien van haar olympische avontuur. Nu ziet zij een nieuwe mogelijkheid om in april 2015 in Londen alsnog de marathon te lopen. Zij wil graag nog één keer een goede prestatie op deze afstand neerzetten.

Wereldrecords

De in Davenham geboren Radcliffe maakte als atlete aanvankelijk furore op de baan en de cross. Na de wereldtitel bij de junioren in 1992 volgde in 1997 de eerste podiumplaats bij het WK Cross temidden van de Afrikaanse wereldtoppers (Radcliffe werd 2e) en in 2001 en 2002 werd zij op overtuigende wijze wereldkampioene op de cross. Ook bij het WK en EK op de baan veroverde zij medailles en noteerde zij toptijden op de 10.000 meter. Toen zij in 2002 de overstap naar de marathon maakte, was het direct raak. Zij won zeer overtuigend de prestigieuze stadsmarathon van Londen en bleef slechts 8 seconden verwijderd van het wereldrecord. In haar eerstvolgende marathon (een half jaar later) verbeterde zij dat wereldrecord in Chicago tot 2.17.18. In 2003 ging Radcliffe in Londen nog sneller: 2.15.25 (nog steeds het huidige wereldrecord op de marathon bij de vrouwen).

Na drie wereldtitels op de halve marathon volgde in 2005 de wereldtitel op de marathon in Helsinki. Ook heeft Paula Radcliffe o.a. drie keer de New York Marathon gewonnen.

(Persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest