Max Verstappen geeft gezicht aan Wings for Life World Run

door 5 dec, 2014Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Italiaanse portretfotograaf Maurizio Galimberti heeft internationale atleten die betrokken zijn bij de Wings for Life World Run op een bijzondere manier vastgelegd. Ook Max Verstappen heeft meegewerkt aan dit project waar kunst en sport samenkomen. Galemberti: “Ik hoefde geen seconde na te denken over de vraag of ik dit project wilde steunen. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat het betekent om een dwarslaesie te hebben en ik hecht dan ook grote waarde aan de onderzoeksprojecten van de Wings for Life Foundation.” Deze non-profitorganisatie steunt wereldwijd dwarslaesie-onderzoek met één doel: een behandeling vinden waarmee dwarslaesie geneesbaar wordt. De Wings for Life World Run start op 35 locaties wereldwijd op exact dezelfde datum en tijd. Breda is op 3 mei 2015 de startplaats voor de Nederlandse editie.

Max-Verstappen---Maurizio-Galimberti

Met de beroemde en geheel eigen mozaïektechniek van Galimberti, heeft de fotograaf de internationale ambassadeurs van de Wings for Life Spinal Cord Injury Foundation vastgelegd. Ook de Nederlandse jongste formule-1 coureur ooit, Max Verstappen, heeft meegewerkt aan dit project voor de Wings for Life World Run. Het werk van Maurizio Galimberti wordt opgenomen in een reizende tentoonstelling die in december 2014 van start is gegaan. Van januari tot mei 2015 reist de tentoonstelling naar acht Italiaanse steden. Uiteindelijk worden de kunstwerken geveild en wordt de gehele opbrengst aan Wings for Life gedoneerd.

“Het is voor mij een heel persoonlijk project waarbij ik probeer diep in de ziel te kijken van de personen die ik portretteer. Ik ga op zoek naar hun onderliggende motivatie, ik deconstrueer hun persoonlijkheid en geef ze opnieuw vorm”, zegt de kunstenaar over het project. Maurizio Galimberti heeft in zijn carrière vele acteurs en beroemdheden geportretteerd zoals Johnny Depp, Lady Gaga, Robert De Niro en andere idolen uit de Italiaanse en internationale filmindustrie.

Via www.wingsforlifeworldrun.com kunnen renners en rollers vanaf 6 jaar zich inschrijven voor de Wings for Life World Run.

Portret-Wings-For-Life-World-Run---Daniel-Ricciardo

(Persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest