Hoe blijf je gemotiveerd hardlopen in de winter: 10 tips

door 18 dec, 2014Hardlooptips0 Reacties

SportSport

Op 21 december zal officieel de winter aanbreken en staat de kerst voor de deur. Er zal dan veel lekker gegeten en gedronken worden en komen de goede voornemens voor het komend jaar aan bod, bijvoorbeeld om meer te gaan hardlopen, of te gaan beginnen met hardlopen in 2015.

Maar door veel regenval, wind en misschien nog een koude winter met sneeuw en ijzel die komen gaat, komen zij al weer snel terug op deze voornemens. Hieronder 10 tips om je toch hardlopend de winter door te laten komen.

  1. Stel jezelf een doel: schrijf je in voor een evenement, dan heb je in ieder geval een doel, en zoek hier een passend hardloopschema bij.
  2. Zoek een hardlooppartner die (ongeveer) hetzelfde niveau heeft. Zo kan je elkaar motiveren om naar buiten te gaan en nog beter: schrijf je samen in voor een evenement.
  3. Bescherm je goed tegen het weer: lees hier meer over hardlopen in de winter en hier over hardlopen in het donker.
  4. Varieer je trainingen, loop niet elke keer het zelfde rondje, maar ga naar mooie plekjes dan wordt het hardlopen nog leuker.
  5. Vaak zijn mensen wat vermoeider door het koude weer en gaan dan minder snel naar buiten om te gaan hardlopen. Maar bewezen is dat hardlopen je meer energie geeft en dat je je beter en fitter gaat voelen.
  6. Doe je warming-up binnen. Zo heb je het niet koud als je buiten staat en kan je direct beginnen met je looptraining.
  7. Lees over hardlopen. Pak een leuk boek over hardlopen of abonneer je op Runners’s World, zo blijf je bezig met hardlopen en krijg je zelf ook meer zin om naar buiten te gaan.
  8. Door hard te lopen (sporten) verbeter je het immuunsysteem, hierdoor neemt je weerstand toe en dat is in de winter zeker mooi meegenomen.
  9. Zorg ervoor dat je plezier in het hardlopen blijft houden. Is dit niet het geval, stop dan tijdelijk en doe een andere tak van sport zodat je wel fit blijft als je het hardlopen weer oppikt.
  10. Is het weer echt heel erg en kan je niet hardlopen, doe dan thuis wat krachttraining oefeningen of ga naar de sportschool om op een hardloopband te lopen.

Meer hardlooptips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Je immuunsysteem versterken – 5 tips

Je immuunsysteem versterken – 5 tips

Beste lezers, Vandaag viel ten onze de Libelle in de bus, dat is altijd een vrolijk moment. Aldus lazen wij een razend boeiend artikel, dat begon met de vraag:  “Heb je zelf een héérlijke groentebouillon gemaakt, en gezeefd, en zit...

Muziek terwijl u rent

Muziek terwijl u rent

Bij mij is het meestal een kwestie van hollen of stilstaan. Ja, tijdens een trainingsloop stop ik wel eens even om uit te puffen of om een riviercruiseschip te fotograferen (een uit de hand gelopen hobby). Maar hier bedoel ik het figuurlijk: of ik...

Naar buiten, de natuur in!

Naar buiten, de natuur in!

Sportseizoen 2020/2021. Het is er één om nooit te vergeten. Of juist heel snel te vergeten. Bijna alle sportevenementen zijn afgelast en nadat ook trainingen hebben stilgestaan, gelden er al bijna een jaar beperkende maatregelen. Juist nu is het...

Pin It on Pinterest