Hardlopen met een ‘slimme banaan’

door 20 feb, 2015Gadgets, Gadgets en apps, Video's0 Reacties

SportSport

Er zijn vele hardloop gadgets op de markt en ook een fruitbedrijf (Dole) uit Japan heeft zo haar eigen hardloop gadgets. Het fruitbedrijf heeft een ‘slimme banaan’ ontwikkelt voor hardlopers, waar je je eigen sportprestaties kan aflezen via een banaan.

“Allereerst snijd je de schil van de banaan voorzichtig open en wordt deinhoud verwijderd. Vervolgens plaats je het device met de LEDjes in de banaan, gaat er een kleinere banaan weer in en plak je de schil weer dicht. De rode LED-verlichting zal vervolgens je looptijden en hartslag door de schil heen weergeven.” vertelt een woordvoerder van Dole Japan.

slimme banaan

De banaan draag je om je pols, net als een gps horloge en wordt met een snoertje aan een los apparaatje verbonden die de hardloper bij zich heeft. Hierdoor kan de banaan van alles aflezen zoals; hartslag, de looptijden, door middel van ingebouwde GPS en kan je tweets tonen tijdens het hardlopen. Ben je over de finish, dan kan je de banaan lekker opeten, of zit je er al eerder doorheen, dan zal de banaan aangeven dat je hem moet opeten.

Aanstaande zondag zal de Japan Marathon gehouden worden en tijdens deze Marathon zal de ‘slimme banaan’ getest worden door twee Japanners. Het fruit bedrijf laat wel weten dat zij voorlopig de ‘slimme banaan’ niet massaal op de markt zal brengen, mede doordat de productie nog niet helemaal op rolletjes loopt.

Ben je meer van de tomaten? Dan heeft het Ketchupbedrijf Kagome wel iets voor jou.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Garmin kondigt updates aan voor verschillende smartwatches

Garmin kondigt updates aan voor verschillende smartwatches

Garmin Nederland kondigt vandaag nieuwe software- en functie-updates voor geselecteerde smartwatches aan. De updates zijn van toepassing op de fēnix® 7 serie, epix™ (Gen 2), Instinct® 2 serie en Forerunner® 945 LTE. Deze nieuwe functies zullen...

Download de gratis CPC Loop app

Download de gratis CPC Loop app

Nog 12 dagen dan start de CPC Loop Den Haag. Voor deze 46e editie van de CPC Loop Den Haag is de gratis event-app vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste event-informatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor...

Pin It on Pinterest