Hardlopen met een ‘slimme banaan’

door 20 feb, 2015Gadgets, Gadgets en apps, Video's0 Reacties

Er zijn vele hardloop gadgets op de markt en ook een fruitbedrijf (Dole) uit Japan heeft zo haar eigen hardloop gadgets. Het fruitbedrijf heeft een ‘slimme banaan’ ontwikkelt voor hardlopers, waar je je eigen sportprestaties kan aflezen via een banaan.

“Allereerst snijd je de schil van de banaan voorzichtig open en wordt deinhoud verwijderd. Vervolgens plaats je het device met de LEDjes in de banaan, gaat er een kleinere banaan weer in en plak je de schil weer dicht. De rode LED-verlichting zal vervolgens je looptijden en hartslag door de schil heen weergeven.” vertelt een woordvoerder van Dole Japan.

slimme banaan

De banaan draag je om je pols, net als een gps horloge en wordt met een snoertje aan een los apparaatje verbonden die de hardloper bij zich heeft. Hierdoor kan de banaan van alles aflezen zoals; hartslag, de looptijden, door middel van ingebouwde GPS en kan je tweets tonen tijdens het hardlopen. Ben je over de finish, dan kan je de banaan lekker opeten, of zit je er al eerder doorheen, dan zal de banaan aangeven dat je hem moet opeten.

Aanstaande zondag zal de Japan Marathon gehouden worden en tijdens deze Marathon zal de ‘slimme banaan’ getest worden door twee Japanners. Het fruit bedrijf laat wel weten dat zij voorlopig de ‘slimme banaan’ niet massaal op de markt zal brengen, mede doordat de productie nog niet helemaal op rolletjes loopt.

Ben je meer van de tomaten? Dan heeft het Ketchupbedrijf Kagome wel iets voor jou.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest