Hardlopen met een ‘slimme banaan’

door 20 feb, 2015Gadgets, Gadgets en apps, Video's0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Er zijn vele hardloop gadgets op de markt en ook een fruitbedrijf (Dole) uit Japan heeft zo haar eigen hardloop gadgets. Het fruitbedrijf heeft een ‘slimme banaan’ ontwikkelt voor hardlopers, waar je je eigen sportprestaties kan aflezen via een banaan.

“Allereerst snijd je de schil van de banaan voorzichtig open en wordt deinhoud verwijderd. Vervolgens plaats je het device met de LEDjes in de banaan, gaat er een kleinere banaan weer in en plak je de schil weer dicht. De rode LED-verlichting zal vervolgens je looptijden en hartslag door de schil heen weergeven.” vertelt een woordvoerder van Dole Japan.

slimme banaan

De banaan draag je om je pols, net als een gps horloge en wordt met een snoertje aan een los apparaatje verbonden die de hardloper bij zich heeft. Hierdoor kan de banaan van alles aflezen zoals; hartslag, de looptijden, door middel van ingebouwde GPS en kan je tweets tonen tijdens het hardlopen. Ben je over de finish, dan kan je de banaan lekker opeten, of zit je er al eerder doorheen, dan zal de banaan aangeven dat je hem moet opeten.

Aanstaande zondag zal de Japan Marathon gehouden worden en tijdens deze Marathon zal de ‘slimme banaan’ getest worden door twee Japanners. Het fruit bedrijf laat wel weten dat zij voorlopig de ‘slimme banaan’ niet massaal op de markt zal brengen, mede doordat de productie nog niet helemaal op rolletjes loopt.

Ben je meer van de tomaten? Dan heeft het Ketchupbedrijf Kagome wel iets voor jou.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Kijk live mee naar het digitale atletiekgala

Kijk live mee naar het digitale atletiekgala

Op 15 december om 20:00 uur organiseerd de atletiekunie het digitale atletiekgala! Een avond waarop we met elkaar terugblikken op de vele gebeurtenissen uit 2021. Jij kan deze avond live meekijken, gewoon vanaf je eigen bank! Deze avond staat...

De Marathon Rotterdam app is vernieuwd

De Marathon Rotterdam app is vernieuwd

Nog iets meer dan een week en dan zal het startschot op de Coolsingel klinken voor de 41ste editie van de Marathon Rotterdam. Het beloofd een mooie en spannende dag te worden met veel toppers aan de start. Zo staan Marius Kipserem, Björn Koreman,...

Pin It on Pinterest