Hardlopen met een ‘slimme banaan’

door 20 feb, 2015Gadgets, Gadgets en apps, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Er zijn vele hardloop gadgets op de markt en ook een fruitbedrijf (Dole) uit Japan heeft zo haar eigen hardloop gadgets. Het fruitbedrijf heeft een ‘slimme banaan’ ontwikkelt voor hardlopers, waar je je eigen sportprestaties kan aflezen via een banaan.

“Allereerst snijd je de schil van de banaan voorzichtig open en wordt deinhoud verwijderd. Vervolgens plaats je het device met de LEDjes in de banaan, gaat er een kleinere banaan weer in en plak je de schil weer dicht. De rode LED-verlichting zal vervolgens je looptijden en hartslag door de schil heen weergeven.” vertelt een woordvoerder van Dole Japan.

slimme banaan

De banaan draag je om je pols, net als een gps horloge en wordt met een snoertje aan een los apparaatje verbonden die de hardloper bij zich heeft. Hierdoor kan de banaan van alles aflezen zoals; hartslag, de looptijden, door middel van ingebouwde GPS en kan je tweets tonen tijdens het hardlopen. Ben je over de finish, dan kan je de banaan lekker opeten, of zit je er al eerder doorheen, dan zal de banaan aangeven dat je hem moet opeten.

Aanstaande zondag zal de Japan Marathon gehouden worden en tijdens deze Marathon zal de ‘slimme banaan’ getest worden door twee Japanners. Het fruit bedrijf laat wel weten dat zij voorlopig de ‘slimme banaan’ niet massaal op de markt zal brengen, mede doordat de productie nog niet helemaal op rolletjes loopt.

Ben je meer van de tomaten? Dan heeft het Ketchupbedrijf Kagome wel iets voor jou.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!