Prof. Dr. Erik Scherder: Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen? (Video)

door 9 mei, 2015Hardlooptips, Video's0 Reacties

SportSport

Even uit de ‘oude’ doos: een interessant filmpje uit 2013 waar professor Erik Scherder een college geeft van de Universiteit van Nederland en antwoord op de vraag: “Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen?”

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Volgens professor Scherder zouden ouderen dan ook meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen. In 2006 bleek al uit onderzoek dat meer bewegen ook goed is voor geestelijke conditie.

Wie is professor Erik Scherder

Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Speciaal hardloopprogramma InScience rondom Stevensloop

Speciaal hardloopprogramma InScience rondom Stevensloop

De Alfa Laval Stevensloop en wetenschapsfilmfestival InScience slaan de handen ineen met een hardloopprogramma op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart. Op vrijdagavond draait de film Kipchoge: The Last Milestone. Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan...

Pin It on Pinterest