Garmin lanceert de Forerunner 225, het hardloophorloge met een geïntegreerde hartslagmeter

door 13 mei, 2015Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin introduceert de Forerunner 225, het hardloophorloge van Garmin die de hartslag op de pols meet. De Forerunner 225 is uitgerust met toonaangevende optische hartslagtechnologie, ontwikkeld door Mio, een bekroond merk op het gebied van wearables geprezen door atleten wereldwijd voor hun ECG-nauwkeurigheid. Dankzij een kleurrijk grafisch display kunnen hardlopers in één oogopslag hun hartslagzone en hartslag zien. Door de ingebouwde versnellingsmeter is de Forerunner 225 ook indoor te gebruiken voor de weergave van afstand en tempo zonder het gebruik van een aparte foot pod.

Het horloge functioneert naast de trainingen en wedstrijden ook als activity tracker en telt het aantal stappen, de verbrande calorieën en de afgelegde afstand. De bewegingsbalk met trilalarm motiveert gebruikers om niet te lang stil te zitten en het monitoren van het slaapritme en de slaapkwaliteit zorgt voor voldoende herstel.

“We ontwikkelen al meer dan 10 jaar hardloophorloges met ingebouwde GPS en zijn dan ook blij met de introductie van dit hardloophorloge met geïntegreerde hartslagmeter op de pols in samenwerking met Mio” zegt Dennis Herremans, Product Manager van Garmin Nederland.

“Meer informatie en inzicht krijgen in je hartslagzone is comfortabeler en gemakkelijker dan ooit met de Forerunner 225 dankzij de realtime resultaten weergegeven op het kleurrijke grafische display. Hierdoor kunnen lopers hun training snel evalueren en aanpassen, zodat zij zich optimaal kunnen concentreren op het lopen zelf.”

“We zijn trots op onze samenwerking met Garmin. Wanneer twee vooraanstaande merken op het gebied van GPS en optische hartslagtechnologie gaan samenwerken, is dit alleen maar positief voor sporters op alle niveaus”, zegt Liz Dickinson, CEO van Mio Global. “Atleten erkennen steeds meer de rol die de hartslag speelt met betrekking tot de intensiteit en effectiviteit van hun training. Het is duidelijk dat hartslag een must-have in draagbare technologie is.”

Garmin Forerunner 225

Hoe werkt het?

Om de hartslag op de pols te meten maakt de Forerunner 225 gebruik van een ingebouwde optische sensor, die een lichtbundel in de huid schijnt en de weerkaatsing van dit licht meet. De kleine verschillen van bloedvolume onder de huid worden door de sensor gemeten, waarbij een hoogwaardig filterproces ervoor zorgt dat een betrouwbare en nauwkeurige hartslag wordt bepaald. Daarnaast wordt het omgevingslicht aan de achterzijde van het horloge geblokkeerd om een kwalitatieve meting van de hartslag te garanderen.

Duidelijke weergave van de hartslag data

De Forerunner 225 toont de hardloper met behulp van een kleurrijke meter realtime de hartslagzone en hartslag per minuut, zodat gebruikers gemakkelijk trainingsprogramma’s kunnen volgen die specifiek vragen om vaste tijden of afstanden binnen een bepaalde hartslagzone.

De grijze, blauwe, groene, oranje en rode gebieden op de meter laten hardlopers in één oogopslag zien in welke hartslagzone ze zich bevinden; warming-up, lichte training, intensieve training, drempel- of maximale hartslag.

De voorgeprogrammeerde hartslagzones zijn gebaseerd op de maximale hartslag afhankelijk van de leeftijd van de gebruiker, maar deze kan ook direct worden aangepast op het horloge zelf of via Garmin Connect™.
https://www.youtube.com/embed/W0fsaEdgQYw

Blijf actief en ‘stay connected’

De Forerunner 225 houdt hardlopers op het goede spoor met hun trainingsprogramma’s en moedigt hen aan om consequent actief te blijven gedurende de dag. Waterbestendig tot 50 meter1, een batterijcapaciteit tot vier weken wanneer het horloge als activity tracker wordt gebruikt en zeven tot tien uur wanneer zowel de GPS-functie en de hartslagmeter op de pols actief zijn. Hierdoor is de Forerunner 225 optimaal geschikt voor lange trainingen in alle omstandigheden. Tijdens indoortrainingen zorgt de ingebouwde versnellingsmeter ervoor dat hardlopers nauwkeurig de afstand en het tempo kunnen vastleggen zonder het gebruik van een aparte foot pod. Beschikbare geavanceerde workouts laat hardlopers van alle niveaus aangepaste, doelgerichte trainingen creëren waarbij een trilalarm voor tijd, afstand, calorieën en hartslag ervoor zorgt dat zij het beste uit zichzelf halen.

Tussen de trainingen houdt de functie van activity tracker waardevolle gegevens bij zoals het aantal stappen, de afgelegde afstand, verbrande calorieën en het slaapritme. Dankzij de bewegingsbalk met het trilalarm wordt je de hele dag gemotiveerd om actief te blijven.

Connected functies bevatten het automatische uploaden naar Garmin Connect, een gratis community waar gebruikers niet alleen hun activiteiten kunnen opslaan, plannen en delen via social media, maar ook dankzij Live Tracking realtime kunnen worden gevolgd door vrienden en familie tijdens de wedstrijd en gedurende trainingen. In combinatie met een compatibele Smartphone2 zal de Forerunner 225 automatisch een voltooide training of wedstrijd uploaden naar de Garmin Connect Mobile app voor een post-run analyse, die ook direct te delen is op social media.

De Forerunner 225 is leverbaar in de kleurcombinatie zwart/rood en heeft een adviesverkoopprijs van €299,-. nu voor € 255,00.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!