92-jarige Amerikaanse loopt Marathon uit (Video)

door 1 jun, 2015Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Afgelopen zondag heeft de Amerikaanse Harriette Thompson zichzelf in de geschiedenisboeken gelopen. Thompson is de oudste Marathon loopster die een Marathon heeft uitgelopen (zo meld de lokale zender 10News). Ze was op de Marathon dag 92 jaar en 65 dagen oud en liep de Marathon in een tijd van 7:24:36.

Thompson liep mee om aandacht te vragen voor kanker, zelf overwon ze de ziekte al twee keer, maar ze verloor daarnaast ook familie, vrienden en haar 90-jarige man overleed vorig jaar aan de ziekte.

Gladys Burrill was voor Thompson de oudste Marathonloopster, Burrilliep in 2010 de Marathon van Honolulu en was toen 92 jaar en 19 dagen.

 

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest