100.000 hardlooproutes in kaart

door 26 aug, 2015Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Met het nieuwe hardloopseizoen in aantocht lanceert de Atletiekunie met trots de ‘Hardloop Starterspoints’. Samen met de Nederlandse hardlopers heeft de bond de ambitie om maar liefst 100.000 mooie hardlooproutes in kaart te brengen. Uitdagende, nieuwe en verrassende looproutes van hardlopers voor hardlopers in alle soorten en maten.

Met de Hardloop Starterspoints wil de Atletiekunie vooral beginnende lopers nog beter op weg helpen. Door mooie en veilige routes, die passen bij de wensen van de hardloper in kaart te brengen, te visualiseren en te delen. De komende maanden zal de Atletiekunie alle hardlopers oproepen om ook hun Hardloop Starterspoints met routes in te sturen. Zodat gezamenlijk wordt gebouwd aan een database waarin voor iedere hardloper mooie rondjes in de buurt te vinden zijn.

100.000 hardlooproutes

Aanleiding voor de ontwikkeling van de Hardloop Starterspoints vormde de 100.000e deelnemer aan Start to Run, de hardlopers beginnerscursus van de Atletiekunie, die in september op 145 locaties in het land weer start. Starten met hardlopen lijkt eenvoudig, maar blijkt in werkelijkheid voor velen een lastige stap. Juist voor die (grote) groep is de cursus geschikt. Met Start to Run trainen deelnemers namelijk samen en onder begeleiding van een trainer in zeven weken naar een basisconditie. En met de Hardloop Starterspoints krijgen al deze deelnemers nu na de cursus ook genoeg inspiratie om vervolgens overal in Nederland te kunnen blijven lopen.

Patrick Aris, coördinator Loopsport van de Atletiekunie: “We kijken er naar uit om samen met alle hardloopliefhebbers deze mijlpaal te vieren en te bouwen aan een groot hardlopers routenetwerk. Met wellicht in de toekomst ook functies waarmee hardlopers gemakkelijk hardloopmaatjes kunnen vinden, want het blijkt toch vaak: hardlopen houd je het best vol als je het samen doet.”

 

 

(Persbericht Atletiekunie)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest