The African feeling! Review Lornah Sports

door 28 aug, 2015Hedwig Homoet, Reviews18 reacties

SportSport

Lornah Kiplagat, wie kent haar niet? Dé lange afstand hardloopster van Nederland heeft sinds oktober 2014 een eigen sportkledingmerk: Lornah Sports. Tijd voor een review!

lornah Sports

Running plus mocht een outfit testen en ik was erg benieuwd. En ik kan zeggen: ik ben positief verrast.

De kleding van Lornah onderscheidt zich door de subtiele details in de ontwerpen. Nu ben ik iemand die nogal bezig is (zoals vele vrouwen) met mode. Een kast die uitpuilt van de kleding en nog niet weten wat je aan moet. Je kent het wel. Dus toen het pakketje van Lornah Sports binnen kwam was ik ook razend benieuwd. Een ontzettend leuke outfit lag er voor me. Grappige details met stukken doorschijnend mesh en spannende open stukjes bij de schouders. Een African look door de subtiele print bij de boordjes. Erg mooi!

Lornah Sports heeft drie lijnen, de Elite, de Performance en de Core. De outfit die ik mocht testen komt uit de lijn Elite. Deze lijn bevat materiaal dat licht is in gewicht en uitermate geschikt wanneer je meedoet aan een wedstrijd. Verwacht hierbij geen poespas zoals zakjes, riempjes, dubbele hemdjes en al wat niet meer. Het is minimalistisch en zit héérlijk. Maar wanneer je op zoek bent naar een broekje met een handig zakje voor je sleutels dan voorziet de lijn Performance daar in!

En hoewel ik normaal altijd wel een pakje draag waar ik mijn sleutels en telefoon in kwijt kan moest ik het dit keer zonder doen. Ik voelde me bevrijd! Niets bij je, alleen maar rennen, nergens verder op letten. Was dit al een voorbode van de African feeling?

Dat was het zeker. Nu zat het me sowieso mee, want ik was in een prachtige omgeving om de outfit te testen. Normandië met zijn rotsen langs de kust gaf me een gevoel van vrijheid en de kleding is zo minimalistisch dat je het gevoel geeft zo licht als een veertje te zijn. De perfecte combinatie.

Lornah Sports

Dafina Racer Sport Top

Het topje is, zoals ik al eerder zei, echt heel mooi. Het is een prettige hemdje zonder mouwen en je merkt dat de kwaliteit van het materiaal goed is. Je hoeft het maar even door je handen te laten glijden en je weet dat je goed spul te pakken hebt. Doordat het zo’n mooi ontwerp is geeft het ook een extraatje. Gek hoe dat werkt. Je voelt je goed omdat je een leuk pakje draagt en dan kun je ook meer.

Faiza Speed Shorts

Het broekje is ook heel minimalistisch. Niks bijzonders op het eerste gezicht. Een leuk broekje. Prachtig logo op het dijbeen. Maar is dat alles dacht ik? Ja inderdaad, dat is alles. En toen begreep ik dat dat juist de kracht van het broekje is. Je verwacht iets speciaals, iets bijzonders, maar dat is nu net het bijzondere. Er hoeft niets bij. Het broekje zit goed, de maat is perfect en hij kruipt niet op tijdens het lopen (altijd een enorm pluspunt). Wat heb je nog meer nodig? De Elite lijn is echt gericht op het minimalistische. Jij bent aan het rennen, verder niks. Vrijheid!

Daar tegenover staat natuurlijk dat we niet altijd de vrijheid hebben om zonder sleutels of telefoon van huis te kunnen gaan om te rennen. Het pluspunt van het minimalisme is tegelijkertijd een minpunt. Gelukkig heeft Lornah Sports voor die wensen de Performance lijn. Wat ben ik blij met mijn outfit. Ik weet nu al, dat wanneer ik de halve Marathon in Amsterdam ga lopen, me onoverwinnelijk zal voelen in Lornah’s outfit. Ik ga genieten van mijn loopje en die pr ga ik ook halen!

Lornah Sports
Tags:

18 Reacties

 1. patrick

  spannende review. helaas ben ik een man anders zou ik dit outfitje direct aanschaffen.

  Antwoord
 2. Merle

  Super leuk! Ik heb van jongs af aan al van hardlopen gehouden en zou dit setje erg goed kunnen gebruiken :)

  Antwoord
 3. Gwen

  Geweldig setje weer, ben zo benieuwd naar de kleding van Lornah! De kleuren en het lef, daarin ervaar je denk ik altijd het ultieme African Run gevoel!

  Antwoord
 4. Jozette

  Gaaf sportsetje! Ik vind de sportkleding van Lornah sowieso super mooi! Aangezien ik 11 oktober mijn eerste marathon in Eindhoven ga lopen, zou dit sportsetje goed van pas komen.

  Antwoord
 5. Cindy Spinders

  Mijn african feeling is na een heftige periode van stress, scheiding en verhuizing, waarbij hardlopen mij overeind heeft gehouden straks vanit mijn eigen plekje de parken in te rennen en te genieten van mijn overwonnen vrijheid en de luxe van het kunnen en mogen hardlopen.

  Antwoord
 6. Monique Punt

  Mijn Africa gevoel was tijdens de trail des Fantomes en aangezien ik die volgende keer weer loop zou ik dat graag in zo gaaf setje doen.

  Antwoord
 7. Marianne Verbeek

  Prachtig setje om in te lopen op de Rotterdamse fietspaden!

  Antwoord
 8. Anita H.

  Helemaal leuk, dit setje. Ik ding graag mee. Mijn “ideaal van de African run”? Ik begrijp de vraag niet….

  Antwoord
 9. Sandra Brau

  Heel erg mooi de ontwerpen van lornah, maar vraag mij echt af of dit ook niet weer een lijn is die alleen gemaakt is voor de gestroomlijnde loper!

  Antwoord
 10. Nathalie Ververs

  Wauw!
  Razend enthousiast word ik al door alleen het lezen van deze review! Dat wil ik ervaren ☺️

  My best African Run Feeling was hoe gek het ook klinkt in het ijskoude Finland (een heel ander klimaat!).
  Daar heb ik in een prachtig natuurreservaat mijn mooiste ervaring/hardloopkilometers gehad. Ik zat een maand in Finland voor mijn werk (Spoedeisende hulp arts) en miste alles en iedereen enorm.
  Hardlopen was een van mijn dagelijkse bezigheden , evenals de sauna bezoeken (uiteraard). Die twee bezigheden hielden me op de been.

  En toen gebeurde het….
  Rennend op de verse sneeuw werd ik omgeven door het prachtige heuvelachtige Finse landschap, met haar vele mooie meren en bizar mooie bomen. Het was die ochtend net gestopt met sneeuwen en de zon deed hard haar best mij te verblijden met haar warmte. Maar telkens weer was daar die wolk?.
  En oh, wat had ik een behoefte aan een beetje beter weer.Vele kilometers van huis vrat de heimwee aan me zo zonder die zon.

  Ik rende met alles wat ik had naar het meer voor me (na 15 km heuvel op heuvel af) …
  Ik versnelde, versnelde en op dat moment begon de zon te schijnen op mijn gezicht!
  Mijn beloning voor het harde werken, dacht ik ☺️
  Ik voelde me intens gelukkig, vergat alles om me heen en kon de wereld aan.
  Ik was op dat moment echt even één met de natuur, en zo voelt voor mij een echte African run-experience.

  Sinds Finland loop ik 3-4x per week hard ondanks mijn drukke bestaan.
  Dit jaar heb ik al 5 x meegedaan aan diverse wedstrijden en in april 2015 ga ik in Rotterdam mijn eerste marathon lopen !

  Antwoord
 11. Josephine

  Staat je weer fantastisch Hedwig! Leuk artikel.

  Antwoord
 12. Nathalie Dangremond

  Gaaf! Ga de Damloop lopen en binnenkort ook voor het eerst een obstakelrun en dan lijkt het me fantastisch om een strak, ademende sportoutfit te hebben zonder al te veel poespas! Ben erg benieuwd!

  Antwoord
 13. daniela

  gaaf ben fantiek hardlooper ga dit dam tot daamloop van 16,1 doen zo verder trainne voor 21 km die ik volgend jaar wil gaan doen

  Antwoord
 14. Dorien Tange

  African running is voor mij genieten van trails in de mooie natuur van Nederland! Graag sta ik nóg meer gemotiveerd in deze prachtige hardloopset van Lornah aan de start van het 1e Nederlands Kampioenschap trail in de duinen van Schoorl op 1 november :-)

  Antwoord
 15. Danielle

  Lijkt mij een heerlijk pakje om in te rennen! Ik val denk ik wel op in het groene bos ;)

  Antwoord
 16. Nynke

  Wat mooi zeg. Vooral dat het licht aanvoelt, lijkt me prettig, dan ga ik vast nog sneller.

  Antwoord
 17. chrisrogghe

  Binnen een dikke vier weken loop ik mijn 9e marathon in Eindhoven. Rood is mijn lievelingskleur voor loopkledij en het pakje zou me alvast Lornah-vleugels geven!

  Antwoord
 18. Jolanda

  Ben een echte Lornah-fan. Ik hiud van de mooie, warme kleuren. Mijn eerste 30 km (Achtkastelenloop, Vorden) en mijn eerste en enige Marathon (Rotterdam) heb ik in een Lornah-setje gelopen. Op Facebook kreeg ik zowel positieve reacties op de prestatie als op mijn kleding.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Review: Brooks Levitate 5

Review: Brooks Levitate 5

Vandaag stapte ik voor het eerst in een Brooks. Een Brooks hardloopschoen. De Brooks Levitate 5 maar liefst. Ja ja! Een heel nieuwe ervaring. Want al 25 jaar loop ik met een ander merk hardloopschoenen. Altijd en eeuwig dezelfde. Zo van:...

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: