Zo verlies je meer gewicht door te lopen

door 25 sep, 2015Voedingstips0 Reacties

SportSport

De truc om meer gewicht te verliezen bij het lopen is niet langer of sneller lopen, maar wel om je wekelijkse loopsessies slimmer aan te pakken. Dat zegt de bekende Amerikaanse marathoncoach Eric Orton, die er het boek ‘The Cool Impossible’ over schreef. Enkele tips.

Als je vindt dat je te weinig gewicht verliest, kan het helpen om het rustiger aan te doen. ‘Je hebt de wellicht de neiging om te hard te trainen’, zegt Orton aan het magazine Time. ‘Maar het is tijdens periodes van rust en herstel dat je lichaam zich weer opbouwt en ook dan verlies je gewicht. Dus als je hard getraind hebt, loop dan een week maar half zo veel als gewoonlijk’.

Lees verder

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Het Hardloperskookboek deel 2

Het Hardloperskookboek deel 2

In 2013 verscheen Het hardloperskookboek, dat geschreven is door Barbara Kerkhof (fotografie) en Miriam van Reijen. Het is niet gek dat dit boek in sportieve en culinaire kringen niet onopgemerkt is gebleven, want van dit eerste boek werden meer...

Chocolade en hardlopen, een goede combinatie?

Chocolade en hardlopen, een goede combinatie?

Het eten van chocolade wordt vaak gezien als ongezond en het staat bekend als een caloriebom. Dat is zeker waar als je kijkt naar wat er per jaar per persoon gemiddeld aan chocolade wordt gegeten, dit is ongeveer 5 kilo per persoon. Chocolade en...

Pin It on Pinterest