Wings for Life World Run 2016 met Max Verstappen als rijdende finishlijn

door 14 okt, 2015Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

In 2016 vindt al voor de derde keer het succesvolle wereldwijde hardloopevenement de Wings for Life World Run plaats. Wederom zal het startschot in Nederland in Breda klinken en wel op zondag 8 mei om 13.00u. Tegelijkertijd gaan er meer dan honderdduizend renners wereldwijd van start in 33 landen verdeeld over 6 continenten. Met dit mondiale evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie. De inschrijving opent vandaag op www.wingsforlifeworldrun.com.

Uniek aan deze hardloopwedstrijd is het concept. De zogenaamde “Catcher Car” (ofwel de rijdende finishlijn) vertrekt een half uur na het startschot en veegt de deelnemers als het ware op. Niemand minder dan Formule 1 coureur Max Verstappen zal de Catcher Car besturen.

Max Verstappen:

Eén ding is zeker: In deze race begin ik als laatste en ik haal iedereen in. Ik wilde eigenlijk vorig jaar al meedoen aan dit bijzondere concept, alleen toen mocht ik nog niet op de openbare weg rijden.”

Wie ingehaald wordt door Max, is uitgeschakeld. Overal ter wereld – of het nu dag of nacht is – wordt op exact hetzelfde moment gestart, waarbij diegene die als laatste wordt ingehaald de winnaar is.

Max Verstappen

Hoe ver ren jij?

Of je nu 5, 10 of (zoals Erben Wennemars vorig jaar) 46,2 kilometer kan rennen; iedereen, lopend, rennend of rollend kan meedoen dankzij het unieke concept. De deelnemer zelf bepaalt hoe ver die rent of rolt. Of het nu een ultra renner is of een beginner, deze run is voor iedereen een uitdaging. De enige regel is dat de deelnemer minimaal 16 jaar oud is. Ren of rol mee met duizenden andere renners en rolstoeldeelnemers van over de hele wereld en maak er een onvergetelijke ervaring van.

Erben Wennemars

Dwarslaesie Organisatie Nederland

“Ook al is door de hoogstaande revalidatie ons leven een stuk draaglijker geworden, een dwarslaesie blijft een nare aandoening met veel dagelijkse ongemakken en verdriet. Daarom is het zo belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek naar genezing. De Wings for Life Foundation maakt baanbrekend onderzoek mogelijk en de vooruitgang die de laatste jaren geboekt wordt, is zeer hoopgevend. Daarom zijn wij zo enthousiast over de Wings for Life World Run”, aldus Jos Dekkers, voorzitter Dwarslaesie Organisatie Nederland.

Breda

Voor de tweede keer op rij zal de Wings for Life World Run plaatsvinden in Breda. Breda staat bekend als een van de meest gastvrije steden van Nederland. In het prachtige historische decor van de Bredase binnenstad is er een grote verscheidenheid aan horeca, winkels, culturele voorzieningen en evenementen. Breda is een groene stad: omringd door bossen, rivieren polders waar volop recreatiemogelijkheden zijn. Kortom, Breda is een stad met alles wat nodig is om de Wings For Life World Run tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Renners centrum Breda

Breda ontvangt Wings for Life Worldrun ook in 2016 met open armen. Burgemeester Paul Depla: ‘In mei 2015 mocht ik als kersverse burgemeester van Breda het startschot lossen én meelopen. Samen met alle sporters en de vele toeschouwers, zowel in de stad als voor de televisie, heb ik ervaren hoe groot de impact van Wings for Life World Run is. Door onze deelname steunen we een belangrijk doel: wereldwijd aandacht vragen voor dwarslaesie-onderzoek. Daarom ben ik blij dat de Wings for Life World Run in 2016 terugkeert naar Breda. Ik roep dan ook iedereen op: ren mee, rol mee of moedig aan. Zo laten we zien dat Breda gastvrij, sportief en betrokken is.’

Early Birds

Inschrijven kan vanaf 14 oktober 13.00u via www.wingsforlifeworldrun.com en kost voor volwassenen tot 15 november 2015 25 euro en na 15 november 2015 30 euro. Dit volledige inschrijfgeld gaat naar de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation.

(Persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!