2Doc maandag 28 maart: De mooiste marathon, een docu over Michel Butter

door 1 mrt, 2016Hardloopnieuws, Hardlooptips0 Reacties

Haalt topatleet Michel Butter de marathonlimiet voor de Olympische Spelen 2016?2Doc: De mooiste marathon volgt Butter en zijn coach voor, tijdens en na de bloedstollend spannende Marathon van Amsterdam.

Michel Butter (l) en zijn trainer Guido Hartensveld

Michel Butter (l) en zijn trainer Guido Hartensveld

Regisseur Geertjan Lassche volgt topatleet Michel Butter en zijn trainer in de mentale tunnel van concentratie voor, tijdens en na de marathon en krijgt zo de unieke kans om één van de zwaarste sporten ter wereld van binnenuit vast te leggen tijdens de Marathon van Amsterdam.

Michel BUtter aan de start

Michel Butter, de derde Nederlander ooit die een marathon onder 2 uur en 10 minuten heeft gelopen, wordt al 15 jaar getraind door Guido Hartensveld. Ze kenden vele hoogtepunten, totdat Michel in 2013 door een zware blessure wordt geveld. Samen met zijn coach knokt hij zich terug, zowel fysiek als mentaal. De Amsterdam Marathon moet het sluitstuk worden van een lang proces, met een come back van Michel aan de top en een kwalificatie voor de Olympische Spelen als beloning.

Regie door Geertjan Lassche, geproduceerd door KeyDocs, in coproductie met VPRO.

Uitzending maandag 28 maart om 21.00 uur op NPO 2.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest