7 tips om te starten met freerunnen (Video)

door 4 mrt, 2016Kleding, Kleding en schoenen, Schoenen, Video's0 Reacties

SportSport

Freerunnen: een sport voor een sterke body & mind

Hoewel de moves er behoorlijk indrukwekkend uit zien, is freerunnen een heel toegankelijke sport. Niks moet en alles mag. Doordat je steeds je grenzen verlegt, krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost. Ook fijn: je wordt er allround fit van én doordat je je goed moet focussen, is het een goede uitlaatklep om gedachten los te laten en stress van je af te schudden.

Zo begin je met freerunnen: 7 tips

1. Laat die salto’s nog maar even achterwege en start rustig met vaults (basisbewegingen over obstakels) om de basis onder de knie te krijgen.

2. Ken je eigen grenzen en ga hier niet overheen. Safety first!

3. Oefening baart kunst; door tricks te herhalen word je steeds beter en verleg je je grenzen in plaats van deze te overtreden.

4. Je kunt natuurlijk zelf oefenen, maar je leert de tricks sneller van een spotter die al het één en ander kan. Hij analyseert je moves en geeft tips. In gymzalen en turnhallen worden regelmatig evenementen georganiseerd waar je in een veilige omgeving kunt oefenen.

Freerunnen

Credits: Zout Fotografie

5. Loop je tijdens je parkour ergens tegenaan of wil je je aansluiten bij een groep bij jou in de buurt? De freerun community is heel toegankelijk en freerunners helpen elkaar graag. Op de facebookpagina van Unity Freerun of Free-run Nederland kun je een vraag of oproep posten.

6. Hoe sterker je lichaam, hoe kleiner de kans op blessures. Als je thuis of in de sportschool regelmatig pull-ups en push-ups doet, helpt dit je als je op een muur of dak wilt klimmen.

7. Check voordat je begint of de plek waar je wilt oefenen vrij is van glas, spijkers en andere materialen waaraan je jou zou kunnen bezeren en of muren en bankjes stevig genoeg zijn.

Freerunnen

Ga voor comfortabele kleding die mee beweegt met je lichaam tijdens jumps en flips en draag schoenen met een goede demping. De nieuwste fuzeX collectie van ASICS is hiervoor ideaal. De fuzeX collectie staat niet voor niets voor vrijheid, snelheid, spanning en fun.

Freerunnen

FuzeX schoenen: lichtgewicht, beweeglijkheid en bescherming in een mooi design

De fuzeX schoen is veelzijdig in design, performance, stijl én vervaardigd met een hoogwaardige techniek, zoals we van ASICS gewend zijn. De nieuwe, lichtefuzeGEL tussenzool, zorgt voor uitstekende demping en een goed ‘bounce back’-effect. Handig bij heftige landingen en natuurlijk ook als je gewoon een rondje gaat hardlopen.

De 8 mm heel drop moedigt je aan snellere en gedurfdere overgangen te maken tijdens je (free)run. Het seamless upper maakt de schoen helemaal af; minder lagen zorgen voor meer comfort en een betere pasvorm.

Een veelzijdige hardloopschoen voor korte en langere afstanden, freerunning of een workout in de sportschool. En ze staan ook leuk onder een jurkje of jeans.

Freerunnen

FuzeX kleding: hippe kleuren en prints én comfortabel

Ook de fuzeX kledingcollectie is de perfecte mix van design, stijl, performance en technische materialen. De materialen zijn uitgerust met een UV-filter en de bekende ASICS motion serie: motion dry, motion protect en motion cool, zodat je lichaam wordt beschermd tegen zon, wind en regen én op een aangename temperatuur blijft. Ideaal dus voor freerunning.

Freerunnen

Freerunnen6

De fuzeX collectie is sinds 1 februari beschikbaar in diverse kleuren voor mannen en vrouwen via de ASICS webshop, in de Flagship Store en een select aantal running speciaalzaken voor de adviesprijs van € 130.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

HOKA lanceert de Matafe Speed 4

HOKA lanceert de Matafe Speed 4

HOKA® brengt de nieuwste toevoeging in zijn collectie Matafe-hardloopschoenen op de markt, de Matafe Speed 4. Deze schoen is speciaal ontworpen voor hardlopers die rennen op de zwaarste en meest onherbergzame ondergronden. Dankzij zijn extreem...

Brooks: Run Merry, Visible and Cool

Brooks: Run Merry, Visible and Cool

De dagen worden korter, de temperatuur zakt langzaam en steeds vaker lopen we hard in de regen. Dit betekent dat niet alleen de herfst en de winter, maar ook de feestdagen om de hoek staan! Omdat we onze gezonde levensstijl het liefst zo...

Pin It on Pinterest