Marlou van Rhijn finetuned blades voor Rio 2016

door 4 mei, 2016Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Marlou van Rhijn werkt op weg naar de Paralympische Spelen van 2016 in Rio aan alle details. Afgelopen dagen was ze bij Ottobock in Duitsland om haar blades voor Rio te testen en te finetunen. Deze tests verliepen goed. Doel is om net als op de Spelen van London in 2012 weer goud te veroveren.

 Marlou van Rhijn

Herman Boiten, ingenieur op de ontwikkelingsafdeling voor prothesen bij Ottobock is dé expert op het gebied van sportprothesen. Hij is de ontwerper van de blades van Marlou en past ze aan haar wensen aan. Herman: “Op het topniveau waarop Marlou acteert, kan het ontwerp van de blade doorslaggevend zijn. Het is natuurlijk de atleet zelf die de prestatie levert, want het gaat echt niet vanzelf met blades. Maar door de blades en de opbouw van de hele prothese nauwer af te stemmen op Marlou, kunnen ze haar nog beter helpen in het bereiken van haar doel: zo hard mogelijk rennen. Finetunen doen we door de positionering onder het lichaam, het variëren in stijfheid van de blade én in de vormgeving. Er bestaan regels voor de blades. Zo zijn er beperkingen in de maximale lengte en is het gebruik van elektronica niet toegestaan.”

 marlou van Rhijn

Marlou direct na de eerste tests bij Ottobock: “Wauw, dit is precies waar ik naar zocht om nog sneller uit de startblokken te kunnen komen. Ik kijk ernaar uit om de komende maanden in aanloop naar Rio mijn tijden nog meer aan te scherpen. Ik kan niet wachten om te gaan knallen. Zeker met deze nieuwe blades.” Marlou van Rhijn is momenteel wereldrecordhouder op de 100 meter, 200 meter en 400 meter, heeft twee WK- en vier EK-titels en heeft Olympisch goud (200m) en zilver (100m).

marlou van Rhijn

Ottobock Benelux sponsort de Nederlandse Atletiekunie waardoor Marlou over de best mogelijke blades kan beschikken. Ottobock is internationaal al decennia officieel partner van The Paralymic Movement.

marlou van Rhijn(Persbericht)

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This