Max Verstappen haalt 3641 hardlopers in tijdens zijn langstdurende race ooit

door 9 mei, 2016Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Emerson Trujillo finisht als laatste en wint Nederlandse Wings for Life World Run na 64,4 km in ziedende hitte

Max Verstappen vormde zondag in Breda de rijdende finishlijn tijdens de unieke hardloopwedstrijd Wings for Life World Run. De 18-jarige Formule 1-coureur stapte 30 minuten na het startschot in zijn auto en haalde de 3.641 deelnemers één voor één in. Uiteindelijk wist de Peruaanse atleet Emerson Trujillo, Verstappen het langst voor te blijven en werd na 64,4 kilometer alsnog ingehaald en tot winnaar in Nederland gekroond. Het ultieme record werd echter door een Italiaan gevestigd, die niet alleen de wereldwijde winst behaalde, maar ook een nieuw Wings For Life World Run record wist te vestigen met een afstand van 88,4 kilometer.

Wings for life 2016

De Wings for Life World Run is een wereldwijde hardloopwedstrijd die dit jaar in 33 landen synchroon werd gelopen door 130.732 deelnemers. In totaal werd een bedrag opgehaald van 6,6 miljoen euro. Deze opbrengst komt volledig ten goede aan de Wings for Life Foundation, die onderzoek doet naar de genezing van dwarslaesie.

Een goed doel waar Max Verstappen ondanks zijn drukke schema graag tijd voor vrij maakt: “Ik heb begrepen dat onderzoekers de oplossing op het spoor zijn, maar daar is nog meer onderzoek en dus geld voor nodig. Het is mooi dat dit met de Wings for Life World Run mogelijk wordt gemaakt, want uiteindelijk wil je dat iedereen zou kunnen rennen”, vertelt de 18-jarige Limburger.

Wings for life 2016

Nek-aan-nek race in bloedstollend slot

De volle zon zorgde voor verhoogde temperaturen bij zowel de deelnemers als toeschouwers. Voor Trujillo en de uiteindelijke nummer twee Blaine Penny (CAN) was het nog niet heet genoeg. Zij zorgden in een spannende nek-aan-nek race voor een ongekende slotfase. Trujillo werd door Penny ingehaald terwijl de Catcher Car naderde, maar met zijn laatste krachten wist Trujillo toch nog net te winnen.

Wings for life 2016 3

“Ik ben naar Nederland gekomen om te winnen en hier ben ik dan ook heel blij mee. Penny was een zware tegenstander. We hebben beide gevochten tot het einde. Het was een mooie dag”,

vertelt een geëmotioneerde Trujillo, bij de vrouwen won de Poolse Diana Golek na 38,9 kilometer.

Wereldwijde winnaars

De Italiaan Giorgio Calcaterra won de wereldwijde race in een nieuw record. Hij werd pas na een ongelooflijke afstand van 88,4 km ingehaald. Bij de vrouwen won de Japanse Yoshisa na een minstens net zo indrukwekkende afstand van 65,7 km te hebben afgelegd.

Inschrijven voor 2017

De Wings for Life World Run 2017 vindt wederom in Breda plaats op zondag 7 mei. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.wingsforlifeworldrun.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!