Rotterdam maakt zich klaar voor haar eerste Urban Trail

door 18 mei, 2016Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Op zondagochtend 17 juli is de stad Rotterdam hét decor van de allereerste Rotterdam Urban Trail®. Een absolute must voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen en op (historische) plekken wil komen waar je anders nooit komt. Loop-, stad- en cultuurfanaten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor deze unieke loopervaring met een parcours van ongeveer 11 kilometer door onder andere BAR, het Timmerhuis, de stadhuis tuinen, parkeergarage Schouwburgplein en Café Cultura.

Urban Trail RotterdamMario Kadiks (CEO): “Wij willen mensen meer in beweging brengen. Dit concept sluit daar naadloos bij aan. Alles draait om een bijzondere loopervaring waarbij we mensen de stad op een sportieve manier willen laten (her)ontdekken. Dit past ook bij de trend dat mensen steeds meer bezig zijn met vitaliteit. Ik vind het prachtig dat we op deze manier sport, cultuur en toerisme kunnen verenigen en Rotterdam op een vernieuwende manier op de kaart zetten”.

Doorslaand succes

Onlangs vond de eerste Nederlandse Urban Trail® plaats in Groningen. Ruim 2.000 mensen gingen van start op het unieke parcours. In België zijn de Urban Trails® al jaren een doorslaand succes. De Antwerp Urban Trail® telde onlangs 10.000 deelnemers. Ook Brussel, Gent, Brugge, Doornik, Mechelen, Bergen en Namen waren al decor van het loopevenement. Bekijk hier de video’s en ervaringen van onze zuiderburen. In Kopenhagen had in 2015 een eerste Urban Trail®.

Inschrijven

Er worden voor deze editie maximum 5.000 deelnemers toegelaten. Inschrijven kan hier. Start en finish zijn bij het Museumpark. Het parcours van ongeveer 11 km gaat onder andere door hoogtepunten als BAR, het Timmerhuis, de stadhuis tuinen, parkeergarage Schouwburgplein en Café Cultura. Stapsgewijs maken we nog meer locaties en het parcours bekend. Deelnemers krijgen na finish een medaille en een ontbijt aangeboden.

Programma zondag 17 juli

Tijd Activiteit Locatie
08.00 – 10.30 uur Ophalen startnummers Museumpark
09.30 uur Startwave 1 Museumpark
09.50 uur Startwave 2 Museumpark
10.10 uur Startwave 3 Museumpark
10.30 uur Startwave 4 Museumpark
10.50 uur Startwave 5 Museumpark
10.00 uur Aanvang ontbijt Museumpark
13.00 uur +/- Finish laatste loper, einde ontbijt Museumpark

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This