Succesvolle eerste editie Rotterdam Urban Trail

door 18 jul, 2016Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Op zondagochtend 17 juli was Rotterdam hét decor van de allereerste Rotterdam Urban Trail®. Ruim 3.000 deelnemers liepen over een parcours van ongeveer 11 km dwars door de stad én dwars door gebouwen. Lopers gingen onder andere de Koopgoot in, over het podium van de Rotterdamse Schouwburg, via trappen en de balustrades in het Bouwcentrum, Waalse Kerk, Museum Rotterdam en ht hippe Industriegebouw. Ook club Bahn en BAR waren onderdeel van het parcours.

Rotterdam Urban Trail KoopgootDe organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie. “We zijn blij met de opkomst. Het is fantastisch om te zien dat zoveel deelnemers op deze manier inspanning én ontspanning combineren. In tegenstelling tot traditionele loopwedstrijden zijn de Urban Trails niet competitief. Het gaat niet om de prestatie of de tijd. Juist daarom spreken we een heel nieuw publiek aan. Een perfecte manier om mensen in beweging te brengen en mooie plekken in een stad op de kaart te zetten”.

Rotterdam Urban Trail2Ook de deelnemers waren enthousiast. “Wat was dít gaaf! Een ontdekkingstocht door mijn eigen stad met langs de kant veel blije vrijwilligers en toeschouwers. Ook veel plekjes waar ik normaal echt nooit zou komen, bijvoorbeeld de tuin van het Stadhuis en de parkeergarage van het WTC. Daar voelde ik mijn kuiten wel. Een geweldig evenement!”

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This