.

Hardlopen in de ochtend, 9 tips

door 22 sep, 2016Hardlooptips0 Reacties

Sport

Geschatte leestijd: 2 minuten

Iedere hardloper kent het wel, geen of te weinig tijd kunnen vinden om je hardlooptrainingen in de avonden te volbrengen. In het weekend is het vaak geen probleem, maar doordeweeks na een lange werkdag wil je vaak lekker tot rust komen en schiet je hardlooprondje er vaak bij in.

Wil je toch vaker gaan lopen dan alleen maar in het weekend, dan zal je vroeg je bed uit moeten om te gaan hardlopen. In het begin zal het lastig en even wennen zijn, maar het kan je ook veel rust en kracht geven voor de komende dag en je hebt heerlijk hardgelopen! Hieronder staan 9 tips om je klaar te maken voor je ochtendloop.

  • Zet een wekker en leg deze zo neer dat je er niet bij kunt, zo voorkom je snoozen en moet je uit je bed komen om je wekker uit te zetten.
  • Leg je hardloopkleding alvast klaar, zodat je deze direct aan kan trekken als je uit bed stapt, dit scheelt tijd en je weet weer waarom je de wekker zo vroeg hebt gezet, je gaat heerlijk hardlopen.
  • Doe direct het licht aan als je op bent gestaan, zo wordt je lekker snel wakker.
  • Eet iets kleins zoals een stukje banaan met een glas water als je niet op een lege maag kan hardlopen. Zorg ervoor dat je de avond ervoor een goede maaltijd hebt genomen met voldoende koolhydraten.
  • Ga naar de wc voordat je de deur uit gaat, zo voorkom je dat je onderweg de bosjes in moet springen.
  • Doe een warming-up, je spieren zijn wat stijver als je uit bed komt, dus warm deze spieren eerst goed op voordat je gaat beginnen.
  • Begin je training iets rustiger dan normaal om even te wennen, ga dan naar je “normale” tempo.
  • Als het donker is in de vroege ochtend zorg er dan voor dat je goed zichtbaar bent voor anderen, veiligheid staat voorop.
  • Verwen jezelf om direct een warme douche of warm bad te nemen als je terug bent en maak een heerlijk ontbijt voor jezelf klaar.

Succes met de tips en misschien wordt jij wel een echte ochtend hardloper. Hebben jullie meer tips voor de ochtend hardloper? Laat het ons weten!

Klik hier voor nog meer hardlooptips

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Je immuunsysteem versterken – 5 tips

Je immuunsysteem versterken – 5 tips

Beste lezers, Vandaag viel ten onze de Libelle in de bus, dat is altijd een vrolijk moment. Aldus lazen wij een razend boeiend artikel, dat begon met de vraag:  “Heb je zelf een héérlijke groentebouillon gemaakt, en gezeefd, en zit...

Muziek terwijl u rent

Muziek terwijl u rent

Bij mij is het meestal een kwestie van hollen of stilstaan. Ja, tijdens een trainingsloop stop ik wel eens even om uit te puffen of om een riviercruiseschip te fotograferen (een uit de hand gelopen hobby). Maar hier bedoel ik het figuurlijk: of ik...

Naar buiten, de natuur in!

Naar buiten, de natuur in!

Sportseizoen 2020/2021. Het is er één om nooit te vergeten. Of juist heel snel te vergeten. Bijna alle sportevenementen zijn afgelast en nadat ook trainingen hebben stilgestaan, gelden er al bijna een jaar beperkende maatregelen. Juist nu is het...

Pin It on Pinterest