Hardlopen in de ochtend, 9 tips

door 22 sep, 2016Hardlooptips0 Reacties

Select 2024Select 2024

Geschatte leestijd: 2 minuten

Iedere hardloper kent het wel, geen of te weinig tijd kunnen vinden om je hardlooptrainingen in de avonden te volbrengen. In het weekend is het vaak geen probleem, maar doordeweeks na een lange werkdag wil je vaak lekker tot rust komen en schiet je hardlooprondje er vaak bij in.

Wil je toch vaker gaan lopen dan alleen maar in het weekend, dan zal je vroeg je bed uit moeten om te gaan hardlopen. In het begin zal het lastig en even wennen zijn, maar het kan je ook veel rust en kracht geven voor de komende dag en je hebt heerlijk hardgelopen! Hieronder staan 9 tips om je klaar te maken voor je ochtendloop.

  • Zet een wekker en leg deze zo neer dat je er niet bij kunt, zo voorkom je snoozen en moet je uit je bed komen om je wekker uit te zetten.
  • Leg je hardloopkleding alvast klaar, zodat je deze direct aan kan trekken als je uit bed stapt, dit scheelt tijd en je weet weer waarom je de wekker zo vroeg hebt gezet, je gaat heerlijk hardlopen.
  • Doe direct het licht aan als je op bent gestaan, zo wordt je lekker snel wakker.
  • Eet iets kleins zoals een stukje banaan met een glas water als je niet op een lege maag kan hardlopen. Zorg ervoor dat je de avond ervoor een goede maaltijd hebt genomen met voldoende koolhydraten.
  • Ga naar de wc voordat je de deur uit gaat, zo voorkom je dat je onderweg de bosjes in moet springen.
  • Doe een warming-up, je spieren zijn wat stijver als je uit bed komt, dus warm deze spieren eerst goed op voordat je gaat beginnen.
  • Begin je training iets rustiger dan normaal om even te wennen, ga dan naar je “normale” tempo.
  • Als het donker is in de vroege ochtend zorg er dan voor dat je goed zichtbaar bent voor anderen, veiligheid staat voorop.
  • Verwen jezelf om direct een warme douche of warm bad te nemen als je terug bent en maak een heerlijk ontbijt voor jezelf klaar.

Succes met de tips en misschien wordt jij wel een echte ochtend hardloper. Hebben jullie meer tips voor de ochtend hardloper? Laat het ons weten!

Klik hier voor nog meer hardlooptips

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

Vijf professionele Brooks atleten geven tips voor alle niveaus  Hardlopen, een eenvoudige maar effectieve vorm van beweging, is door miljoenen mensen omarmd als een manier om fysiek fit en mentaal gezond te blijven. Hoewel hardlopen veel voordelen...

Hardlopen doe je met je koppie

Hardlopen doe je met je koppie

Le Champion lanceert campagne om sporters en toeschouwers bekender te maken met hyperthermie Sportorganisatie Le Champion gaat zich nog actiever inzetten om hyperthermie, een te hoge lichaamstemperatuur tijdens het sporten, bij hardlopers te...

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe goed je voor je lichaam zorgt buiten het hardlopen, is net zo belangrijk als de kilometers die je aflegt. Te weinig rust vergroot het risico op blessures en overtraining. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen. Op de volgende...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!