‘Voorkomen overlijdens Dam tot Damloop is een illusie’

door 1 okt, 2016Hardloopnieuws0 Reacties

De organisatie van de Dam tot Damloop kreeg in 2016 te maken met het derde overlijdensgeval in zeven jaar tijd. ‘De doden voorkomen is een illusie.’

Dam tot Damloop kan al jaren rekenen op een massaal aantal deelnemers. De wedstrijd over 10 Engelse mijl (16,1 kilometer) is met ongeveer 35.000 lopers per jaar uitgegroeid tot het grootste hardloopevenement van Nederland. Met drie overlijdensgevallen is het sterftecijfer onevenredig groot.

Uit onderzoek van de Nederlandse Atletiekunie blijkt dat over vergelijkbare afstanden gemiddeld één op de 400.000 hardlopers komt te overlijden. Gerekend vanaf 2009 ligt dat cijfer bij de Dam tot Damloop ongeveer op één op de 100.000 deelnemers. In vergelijking: bij een marathon overlijdt gemiddeld ook één op de 100.000 lopers.

Lees verder op HetParool.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest