Spotify: Muziek als motivator bij sportvoornemens

door 9 jan, 2017Apps, Gadgets en apps0 Reacties

SportSport
Als je naast het hardlopen ook bezig bent in de sportschool is dit bericht misschien wel iets voor jouw. Om iedereen die in de sportschool aan de goede voornemens werkt te inspireren, onthulde Spotify vandaag de populairste work-out afspeellijsten, -artiesten en –nummers.
Een beetje ‘booty shaking’ is misschien wel de beste manier om de calorieën van de feestdagen weer kwijt te raken: uit data van Spotify blijkt dat de Dance Workout afspeellijst het populairst is. Fitness fanaten wenden zich vooral tot hip hop: artiesten als Drake, Eminem, Kanye West en Rihanna komen het vaakst voor in work-out afspeellijsten. Hun meest gestreamde work-out nummers zijn onder andere “‘Till I Collapse” (Eminem), “Stronger” (Kanye), “Jumpman” (Drake) en “Work” (Rihanna).
De temperaturen mogen dan misschien laag zijn in het hoge noorden, de hartslagen zijn dat zeker niet: in Noorwegen, IJsland en Zweden worden work-out lijsten namelijk het meest gestreamd.
“Muziek kan een goede motivator zijn bij het sporten, zolang het de juiste muziek is,” zegt Spotify’s Trends Expert Shanon Cook. “Al jaren op rij is Eminem’s “Till I Collapse” wereldwijd de populairste track om op te zweten, dus het is vrij duidelijk dat een boodschap over uithoudingsvermogen helpt bij het sporten”.
Muziek kan een goede motivator zijn bij het sporten, zolang het de juiste muziek is
Hieronder vind je de work-out trends op Spotify.

Meest gestreamde work-out nummers in Nederland:

1.   Major Lazer – Light It Up
2.   Drake – One Dance
3.   Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza – Seeb Remix
4.   Sia – Cheap Thrills
5.   Eminem – ‘Till I Collapse
6.   Kanye West – POWER
7.   Calvin Harris – This Is What You Came For
8.   Zara Larsson – Lush Life
9.   Desiigner – Panda
10. Fort Minor – Remember The Name (feat. Styles Of Beyond)

Top work-out afspeellijsten wereldwijd:

1.  Dance Workout
2. Power Workout
3.  Cardio
4.  Para Entrenar
5.  Workout Twerkout
6.  Workout Remix
7.  Latin Dance Cardio
8.  Electro Workout
9.  Workout
10. The Rock Workout

Nummers die het vaakst voorkomen in Nederlandse work-out playlists:

1.  Eminem – ‘Till I Collapse
2.  Eminem – Lose Yourself
3.  Kanye West – POWER
4.   Fort Minor – Remember The Name
5.   Justin Timberlake – CAN’T STOP THE FEELING!
6.   Major Lazer – Light It Up
7.   Drake – One Dance
8.   Calvin Harris – This is What You Came For
9.   Sia – Cheap Thrills
10. Desiigner – Panda
Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Garmin kondigt updates aan voor verschillende smartwatches

Garmin kondigt updates aan voor verschillende smartwatches

Garmin Nederland kondigt vandaag nieuwe software- en functie-updates voor geselecteerde smartwatches aan. De updates zijn van toepassing op de fēnix® 7 serie, epix™ (Gen 2), Instinct® 2 serie en Forerunner® 945 LTE. Deze nieuwe functies zullen...

Download de gratis CPC Loop app

Download de gratis CPC Loop app

Nog 12 dagen dan start de CPC Loop Den Haag. Voor deze 46e editie van de CPC Loop Den Haag is de gratis event-app vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste event-informatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor...

Pin It on Pinterest