Sifan Hassan en Sanne Verstegen lopen nieuwe Nationale records

door 18 feb, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Sifan Hassan heeft vandaag in Birmingham tijdens een indoor wedstrijd het Nederlands record op de 3000 meter verbeterd. Hassan noteerde een tijd van 8:30:76. Het oude record stond al 28 jaar op naam van Elly van Hulst, zij liep toen in Boedapest een tijd van 8:33:82 (wat destijds een wereldindoorrecord was).

Ook Maureen Koster liep in dezelfde race en liep een nieuw persoonlijk record. Koster liep een tijd van 8:44:63 en plaatste zich met deze tijd op het nippertje voor de EK indoor in Belgrado. Ook Hassan had zich voor de EK indoor geplaatst, maar zij laat de EK aan zich voorbij gaan.

1000 meter

Op de 1000 meter liep Sanne Verstegen een nieuw Nationaal record, wat ook al een lange tijd stond. Verstegen liep een tijd van 2:38:72 en verbeterde hiermee de tijd van Ellen van Langen, van Langen liep in 1990 ene tijd van 2:39:65.

Laura Muir won de 1000 meter in een tijd van 2:31:93, wat een nieuw Brits record is.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This