Sterk topveld tijdens twaalfde editie Venloop

door 7 mrt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Bij de 12e editie van de Weir Venloop op zondag 26 maart zullen de Kenianen Kenneth Kipkemoi, Albert Kangogo en Nicholas Korir het vorig jaar gelopen parcoursrecord van 59.44 minuten, gelopen door Geoffrey Yegon, gaan aanvallen. Alle drie hebben ze op de halve marathon een persoonlijk record van onder het uur. De bekendste Nederlandse loper in Venlo is Michel Butter uit Castricum.

Kenneth Kipkemoi voert internationaal topveld aan

De snelste man op de startlijst is Kenneth Kipkemoi, hij liep reeds zesmaal onder het uur en heeft een persoonlijk record van 59.01 minuten. Met deze in 2014 te Valencia gelopen tijd is hij op de wereldranglijst aller tijden de vijftiende atleet. De man met de tweede tijd op de klokken is Albert Kangogo, hij werd vorig jaar derde bij de halve marathon van Kopenhagen en liep daar een tijd van 59.29 minuten. De derde atleet die al eens onder het uur liep is Nicholas Korir, hij won vorig jaar in 59.51 minuten de Bredase Singelloop.

Outsiders voor een overwinning zijn de broertjes van de Keniaanse wereldtoppers Wilson Kipsang en Emmanuel Mutai. Ze heten Noah Kigen en Meshack Koech en laatstgenoemde liep in februari bij de halve marathon van Barcelona een tijd van 60.54 minuten. Debutant Cornelius Kangogo, ook uit Kenia, heeft driemaal de 10 km lange Corrida de Houilles in Parijs gewonnen en is gezien zijn persoonlijk record van 27.58 minuten op de 10 kilometer zeker niet kansloos voor de overwinning.

Europees mannenveld met winnaars van de Sylvestercross en Abdijcross

Abdi Hakin Ulad uit Denemarken, in december winnaar van de Sylvestercross in Soest, heeft aangekondigd een aanval te willen doen op het Deense record van 61.55 minuten. Andere sterke Europese atleten zijn de Zweed David Nilsson, in januari winnaar van de Abdijcross in Kerkrade, de Noor Asbjørn Ellefsen Persen en uit België Dame Tasema, Soufiane Bouchiki en het Olympische marathon team. Koen Naert, Florent Caelen en Willem van Schuerbeeck liepen in Rio de Janeiro de marathon en Koen was met een tweeëntwintigste plaats in 2.14.53 uur de snelste Belg .

Michel Butter in voorbereiding op Rotterdam marathon

Naast Michel Butter, in voorbereiding op de marathon van Rotterdam om daar zijn persoonlijk record van 2.09.58 uur uit 2012 aan te vallen, zal ook zijn teamgenoot Ronald Schröer van start gaan. Ronald was in 2016 met 65.19 minuten de snelste Nederlander in Venlo en won recentelijk de Mastboscross in Breda. Verder staan Gert-Jan Wassink, in 2015 met 64.04 minuten tiende bij de Weir Venloop, Koen Raymaekers en de Limburgse Patrick Stitzinger op de startlijst.

Susan Krumins samen met twee Keniaanse dames op jacht naar het parcoursrecord

De Nijmeegse Susan Krumins zal in Venlo haar debuut maken op de halve marathon. De 30-jarige atlete werd recentelijk in een toptijd van 31.43 minuten Nederlands Kampioen op de 10 km, slechts twee andere Nederlandse atletes waren ooit sneller. Afgelopen jaar won Susan in haar eigen stad de Zevenheuvelenloop en werd ze bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro achtste op de 5000 meter. Ze zal samen met Perendis Lekapana en Antonina Kwambai een aanval doen op het in 2010 door de Zweedse Isabellah Andersson gelopen parcoursrecord van 70.02 minuten. Zowel Perendis, in 2016 winnares van de Venloop, en Antonina Kwambai, dit voorjaar winnares van de halve marathon in Santa Pola, hebben een persoonlijk record van 69.49 minuten.

(Persbericht)

Tags: Venloop

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This