.

Marathon onder de twee uur? Het kan nu al!

door 8 mrt, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De snelste marathon ooit staat op naam van de Keniaan Dennis Kimetto. Zijn recordtijd: 2:02:57. Maar het kan nog sneller.

In het wetenschappelijke vakblad Sports Medicine staat dat het Kimetto moet lukken om onder de twee uur te finishen. “Veel mensen vragen zich af of een tijd onder de magische grens van twee uur mogelijk is”, zegt hoofdauteur Wouter Hoogkamer van de universiteit van Colorado. “Onze berekeningen laten zien dat een tijd onder de twee uur haalbaar is.”

Lees verder op Scientias.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest