Hoe verpulver je jouw pr dit voorjaar?

door 16 mrt, 2017Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Wanneer liep jij jouw laatste persoonlijke record? Is dit niet het moment om een aanval te doen op die snelste tijd? Het voorjaar hangt in de lucht, ambities kriebelen, doelen zijn gesteld. Wanneer verpulver jij jouw pr?

Er komen heel veel hardloopwedstrijden aan. Zoals grote marathons, op 9 april worden bijvoorbeeld Rotterdam én Parijs gelopen. Het voorjaar staat ook garant voor eindeloos veel uitdagende en mooie halve marathons, 10 en 5 km races. Elke hardloper is inmiddels uit zijn winterslaap gewekt en heeft zin in nieuwe uitdagingen. En daar horen nieuwe doelen bij. Wellicht ook nieuwe schoenen?

Asics

Tips van de pro

Robert Lathouwers, ex Olympisch sprinter, weet alles van hoge snelheden. ‘Het is echt waar, lichtgewicht schoenen helpen je sneller lopen, je pas is reactiever en je houdt meer energie over. Neem sowieso zo min mogelijk ballast mee tijdens je wedstrijd. En natuurlijk helpt interval- en heuveltraining je sneller en sterker te maken.’ Maar ken je onderstaande originele tips al?

  1. Touwtje springen: Met touwtje springen leer je, je voeten sneller bewegen en tegelijk train je je coördinatie. Voordeel: een touw weegt niks, springen kan overal en een korte sessie is al heel effectief.
  2. Voorwaartse houding: Ontspan je bovenlichaam, alleen je core licht aangespannen, en beweeg je armen mooi mee naar voor en achter (en dus niet opzij, hiermee verlies je de voorwaartse kracht en beweging) en probeer zoveel mogelijk op je middenvoet te landen. De juiste schoen helpt hier natuurlijk bij.
  3. Stappenteller: De snelste en meest efficiënte lopers hebben een cadans van 180 stappen per minuut. Dit bereik je o.a. door je voeten laag bij de grond te houden. Tel je stappen maar eens, en probeer het aantal op te bouwen.

Goed nieuws!

De inmiddels bekende en award winning FlyteFoam technologie van ASICS is nu voor meer type lopers met diverse pronatiepatronen, niveaus en doelen beschikbaar. ASICS breidde de collectie FlyteFoam schoenen na de MetaRun en DynaFlyte uit met twee modellen: NOOSA FF en GEL-DS TRAINER 22. Welke schoen past het beste bij jou?

Asics
PR Asics

Snelle anti-pronatie weglopers

De GEL-DS TRAINER was altijd al het ASICS model voor lopers die kiezen voor snelheid en wedstrijden willen winnen. Nu dit snelle model ook een FlyteFoam zool heeft, is dit de schoen om persoonlijke records te verpulveren. Je lanceert jezelf als het ware vooruit dankzij de veerkrachtige FlyteFoam tussenzool die over de volledige lengte is geplaatst. Daarbij krijg je een extra boost van de Propulsion Trusstic techniek. Dit bootst bindweefsel in de voet na, het creëert spanning in de voet tijdens de afzetfase. Tot slot corrigeert het duoMax systeem lopers die overproneren, het anti-pronatieblokje zorgt voor meer comfort en een efficiëntere loopstijl.

pr asics
pr asics

Snelle triathlon- en marathonlopers

Het NOOSA model staat bekend als snelle triathlon- en marathonschoen. De NOOSA FF voldoet daar nu nog beter aan met de super lichte FlyteFoam tussenzool over de hele lengte. Daarbij verbetert de buitenzool de tractie, ook op natte oppervlakte. De schoen volgt zo veel mogelijk de natuurlijk beweging en anatomie van je voet door het Impact Guidance System (IGS). De 3M reflectiviteit zorgt ervoor dat je ook goed zichtbaar bent in het donker. Triatleten kiezen o.a. voor de NOOSA omdat door je ze heel snel en makkelijk aantrekt.

pr asics
pr asics

Marathons vieren

Om de marathon van Barcelona en Parijs te vieren, heeft ASICS een speciale marathoneditie van de DynaFlyte ontworpen geïnspireerd op de artistieke elementen van het beroemde Parc de Guëll van Gaudi en het architecturele genie van het Louvre. De normale uitvoering van de DynaFlyte is ook verkrijgbaar in frisse, nieuwe kleuren. Lees hier alles over de DynaFlyte.

FlyteFoam

Uniek aan FlyteFoam is dat het lichtgewicht en snelheid combineert met het comfort van cushioning. FlyteFoam is 55% lichter dan de standaard die gebruik maakt van EVA en verlaagt hiermee het schoengewicht met 20 gram. En FlyteFoam is 33% lichter dan Solyte. Lees hier alles over FlyteFoam.

Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

BUFF Coolnet UV+ heeft veel plussen

BUFF Coolnet UV+ heeft veel plussen

Heb je behoefte aan zonbescherming, verkoeling, een insectenvrije wandeling of reflectie als het donker wordt? Dan heeft BUFF de ideale Coolnet UV+ voor jou. De multifunctionele sjaal biedt factor 50 zonbescherming voor hardlopers, fietsers,...

Pin It on Pinterest