Garmin introduceert de Garmin Forerunner 935

door 4 apr, 2017Gadgets, Gadgets en apps, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin Forerunner 935Garmin introduceert de Garmin Forerunner 935 – het nieuwe GPS hardloop- en triathlonhorloge met nieuwe prestatiemetingen en Elevate™ hartslagmeting op de pols1. Daarnaast is de Forerunner 935 uitgerust met nieuwe trainingsfuncties die gebruikers in staat stellen hun trainingen en herstel nauwkeurig af te stemmen om hun prestaties te verbeteren. De Forerunner 935 kan gemakkelijk worden gekoppeld met de nieuwe Running Dynamics Pod2. Samen geven ze inzicht in de zes hardloopdynamica-gegevens zonder dat je een borstband hoeft te dragen. Het GPS-horloge weegt slechts 49 gram en elk element van het comfortabele, lichtgewicht design is gekozen met het oog op de atleet.

Het horloge deelt veel functies met de fēnix® 5 – het populaire GPS multisporthorloge dat specifiek is ontwikkeld voor fitness, outdoor-avonturen en stijl. De Forerunner 935 is meer gericht op atleten waarbij prestaties en resultaten centraal staan. De Forerunner 935 is een premium GPS-smartwatch, die door zijn geringe gewicht ongelofelijk comfortabel is, maar gebruikers ook inzicht geeft in hoe hun lichaam reageert op sport, en data meet voor elke activiteit. Gebruikers kunnen automatisch hun gegevens uploaden naar Garmin Connect™ en het horloge personaliseren met gratis apps, datavelden en meer vanuit de Garmin Connect IQ™ store.

Dankzij het lichte, comfortabele ontwerp kan de Garmin Forerunner 935 gemakkelijk de hele dag gedragen worden. De 935 is compatibel met onze serie gemakkelijk te verwisselen QuickFit™ polsbanden. Er zijn diverse sportieve siliconen polsbanden, klassiek leren polsbanden en zelfs polsbanden van hoogwaardig metaal. Pas het horloge snel en eenvoudig aan uw persoonlijke wensen, activiteit of stijl aan.

 

Meet prestaties en evalueer trainingen en herstel

Door de nieuwe trainingsfuncties is het nu makkelijker om met de Forerunner 935 prestaties te meten en goed voorbereid aan een wedstrijd of trainingscyclus te beginnen. De functie ´Trainingsstatus´ analyseert automatisch de recente trainingsgeschiedenis en prestaties. Zo geeft het horloge gedetailleerde informatie over hoe het lichaam reageert op de activiteit: wanneer de training effectief is, wanneer de atleet piekt en wanneer hij of zij te ver gaat. De functie ´Trainingsbelasting´ geeft een overzicht van de wekelijkse activiteit, zodat de gebruikers kunnen bepalen of ze effectief, optimaal of te intensief aan het trainen zijn. Daarnaast volgt en analyseert de nieuwe functie ´Trainingseffect´ de aerobe en anaerobe voordelen van elke sessie, zodat sporters inzicht krijgen in hun prestaties en hun grenzen kunnen verleggen. Met deze functies kunnen atleten hun trainingsschema aanpassen en verbeteren om beter, sneller en efficiënter aan de start van de wedstrijd te verschijnen.

Hardlopen, fietsen, zwemmen

Met de Forerunner 935 kunnen sporters nu meer uit hun hardloopgegevens halen. De nieuwe Running Dynamics Pod is simpel in gebruik en zit niet in de weg. Hij kan eenvoudig aan de broekband bevestigd worden en kan alle zes hardloopdynamica-gegevens, inclusief cadans, grondcontacttijd en staplengte naar een compatibel toestel3sturen. Het dragen van een borstband is nu niet meer nodig. De Forerunner 935 meet tevens geavanceerde dynamica voor fiets- en zwemtrainingen4. Bij gebruik op een fiets (en wanneer gekoppeld met een Vector vermogensmeter) zullen gegevens zoals vermogenszones, tijd zittend en tijd staand, platform center en vermogensfase worden meten. In het water5 meet de Forerunner 935 afstand, slagsnelheid, tempo, persoonlijke records en meer.

Volg je hart

Dankzij de Elevate polshartslagmeting kunnen gebruikers van de Forerunner 935 de hele dag door hun hartslag meten zonder het dragen van een borstband. GPS en GLONASS-dekking stellen atleten in staat hun activiteiten vast te leggen in uitdagende omstandigheden, beter dan met GPS alleen. Daarnaast beschikt de Forerunner 935 ook over outdoor-functionaliteiten. De ingebouwde hoogtemeter geeft real-time hoogte-informatie door en de barometer kan weersveranderingen voorspellen door trends in de luchtdruk te meten. Met het elektronisch kompas kunnen gebruikers altijd zeker zijn dat ze de goede kant op gaan.

Ingebouwde extra’s

Atleten kunnen met één druk op de knop tussen verschillende sporten wisselen dankzij de automatische of handmatige multisportfunctie. Naast hardlopen, zwemmen en fietsen ondersteunt het horloge standaard meerdere activiteiten, zoals wandelen, trailrunning, skiën, peddelsporten, golf en meer.

De Forerunner 935 kan gekoppeld worden aan het gehele assortiment van Varia™ fietsaccessoires voor veilig en bewust fietsen, en de Vector™ vermogensmeters. Het horloge stelt gebruikers ook in staat lichaamsgegevens zoals gewicht, BMI, lichaamsvet en meer, te volgen via hun Garmin Connect™ account (door draadloze synchronisatie met de Index™ Smart weegschaal).

Maak van iedere training een wedstrijd

Garmin Forerunner 935Strava Live Segments, beschikbaar op de Forerunner 935, laat sporters real-time resultaten van hun hardloop- of wielrensessie zien, evenals hun plaats op het leaderboard en een vergelijking met hun PR. Geselecteerde Strava segmenten zullen automatisch synchroniseren met de Forerunner 935 om live feedback te kunnen geven tijdens de activiteit. Bij aankoop van de Forerunner 935 wordt een gratis proefperiode van 60 dagen voor Strava Premium aangeboden.

 

Van plan naar prestaties met TrainingPeaks

De nieuwe TrainingPeaks app, standaard geïnstalleerd op de Forerunner 935, laat gebruikers gratis workouts downloaden op hun horloge, waarop de workout, intensiteitsdoelen en intervalperiodes in real-time gevolgd kunnen worden. Na een sessie kunnen atleten automatisch hun voltooide workout synchroniseren met TrainingPeaks, om een gedetailleerde analyse van hun prestaties te zien en hun vooruitgang te meten. Het horloge is door gebruikers aan te passen met datavelden, wijzerplaten, widgets en extra apps, zoals Uber ETA (van Garmin) en AccuWeather MineCast® Minute by Minute Forecast in de Connect IQ store. Zo kun je als sporter eenvoudig je GPS-trainingspartner personaliseren.

Houd contact en blijf op de hoogte

Als de Forerunner 935 gekoppeld wordt met een compatibele smartphone6, zal het horloge automatisch data uploaden naar Garmin Connect, onze gratis online community waarop gebruikers hun trainingen, stressniveau en slaappatroon kunnen volgen, online uitdagingen aan kunnen gaan en kunnen proberen hun vrienden te verslaan en virtuele punten te verdienen.

Met ‘GroupTrack’ kunnen gebruikers hun trainingspartners volgen. Handig wanneer de groep groot is en niet iedereen hetzelfde tempo rijdt tijdens een training. Door ‘LiveTrack’ kunnen gebruikers real-time gevolgd worden tijdens hun trainingssessies of wedstrijden door vrienden en familie.

De Forerunner 935 heeft een batterijlevensduur van 24 uur in GPS modus, 60 uur in UltraTrac™ batterijbesparingsmodus zonder optische HR en van twee weken in horlogemodus. Deze sportieve GPS-smartwatch wordt in twee uitvoeringen verkocht

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Garmin Forerunner 935 is vanaf nu te koop. De volledig zwarte versie heeft een adviesverkoopprijs van € 549,95. De tri-bundel – met een zwarte wijzerplaat, gele polsband, HRM-Tri borstband, HRM-Swim borstband, Quick Release Kit en extra zwarte siliconen polsband – is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 699,99.

Pas de Forerunner 935 eenvoudig aan met de Garmin QuickFit™ polsbanden van leer, siliconen of metaal, zodat je direct kunt schakelen van outdoor naar kantoor, van sportief naar zakelijk.


1 Zie Garmin.com/ataccuracy
2 Wordt apart verkocht
3 Compatibel met Forerunner 935, Forerunner 735XT, fēnix 5 en fēnix Chronos
4 Vereist extra sensoren
5 Waterbestendigheid van 5ATM (tot 50 meter)
6 Kijk op Garmin.com/ble voor een overzicht van geschikte smartphones

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Vandaag kondigt Garmin de Forerunner® 165 series aan: prachtige hardloophorloges voorzien van een helder AMOLED scherm. De Forerunner® 165 series zijn gemaakt voor hardlopers van alle niveaus en de hardloophorloges helpen hen om hun doelen te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest