Dafne Schippers van start op de FBK Games

door 11 apr, 2017Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport

Op zondag 11 juni 2017 komt wereldsprintkampioene Dafne Schippers weer naar Hengelo. De absolute ster van de Nederlandse atletiek zal deelnemen aan de 100 meter.

Dafne Schippers motiveert haar keuze voor Hengelo als volgt: “Ik vind het geweldig om voor eigen publiek te lopen. Iedereen is zo ontzettend enthousiast en dat geeft mij een enorm goed gevoel, al vanaf het moment dat je het stadion binnenkomt. Je weet dat ze voor jou daar zitten. Hoe voller het zit en hoe meer herrie iedereen maakt, hoe beter het voor mij is. Dat geeft mij gewoon een kick.”

Meeting director Hans Kloosterman is blij met Dafne’s komst’: “Het is fantastisch om onze eigen Nederlandse wereldster weer aan de start te hebben in Hengelo. Dafne wordt dankzij haar status gevraagd voor de allergrootste wedstrijden wereldwijd, maar gelukkig kiest ze toch ook voor ons. Haar motivatie voor Hengelo is duidelijk en daar ben ik trots op.”

Dafne Schippers is momenteel in voorbereiding op het outdoor seizoen. “Ik ben nu heel lekker aan het trainen. Het voelt goed. Ik voel me sterk en ik ben ook veel sterker geworden in het krachthonk. Ook het lopen gaat een stuk lekkerder. Het voelt wel gek dat ik geen indoor heb gedaan, maar ik ben wel klaar om weer te gaan racen. Ik hoop voor 2017 mijn pr 100 meter te verbeteren, en het liefst onder de 10.80s. Je moet de lat hoog leggen.”

Dafne Schippers is komende maanden op promotiebeelden te zien als boegbeeld van de 36e editie van de FBK Games. De kaartverkoop is op 2 maart gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This