Marathon Eindhoven wordt tweedaags sportfeest

door 13 apr, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Marathon Eindhoven

Traditiegetrouw vindt Marathon Eindhoven plaats op de tweede zondag van oktober. Echter, dit jaar zal op zaterdagavond 7 oktober het sportfeest al losbarsten met de populaire 10 km loop en het nieuwe onderdeel de 5KM4ALL. Hiermee wordt de meest innovatieve marathon van Nederland voor het eerst een tweedaags sportevenement.

Met de verplaatsing van de 10 km loop naar zaterdagavond wil de organisatie de deelnemers een volwaardige beleving bieden. Door de groei van het aantal deelnemers aan het totale evenement kwam de 10 km loop op zondag wat in de verdrukking. Edgar de Veer, directeur Marathon Eindhoven: ‘De 10 km loop is twee jaar geleden toegevoegd aan het programma. Door de groei in deelnemers was het niet mogelijk om de 10 km loop eerder te starten dan om 15:30 uur. Het voelde voor veel lopers en ook voor onze organisatie een beetje als ‘mosterd na de maaltijd’, terwijl wij graag alle lopers een volwaardig evenement willen aanbieden.’

Door de 10 km loop te verplaatsen naar zaterdagavond kunnen de deelnemers genieten van een bijzondere beleving. Hardlopen in de avond geeft een andere dynamiek. Zeker als het wordt ondersteund met licht en muziek. De organisatie zal in overleg met de Gemeente en hulpdiensten het evenement verder vormgeven. Voorlopig staat de start gepland om 19:30 uur en wordt de deelnemers een parcours aangeboden dat vanuit het centrum grotendeels over Strijp-S loopt.

De uitbreiding naar zaterdagavond maakt het tevens mogelijk om met de ‘5KM4ALL’ een nieuw onderdeel te introduceren. Bij de 5KM4ALL leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Zo kun je deelnemen met je rolstoel, handbike, op skates, met step, wandelend, met een kinderwagen of als Nordic Walker. Niets is te gek! Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op maximaal 15 km per uur. De 5KM4ALL is namelijk geen wedstrijd, maar een laagdrempelig en gezellig evenement met veel entertainment. De organisatie wil zo nog meer mensen in beweging brengen en laten genieten van de sfeer en entourage rondom Marathon Eindhoven.

In 2016 deden er bijna 25.000 lopers mee aan de verschillende onderdelen van de Marathon Eindhoven. De inschrijving voor de 34e editie van de Marathon Eindhoven gaat binnenkort open.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest