1 uurtje hardlopen kan je leven met 7 uur verlengen

door 17 apr, 2017Hardlopen, Trainen1 reactie

Pre-Zomer Pre-Zomer

Dat hardlopen gezond is dat weten de meeste mensen wel, maar het kan ook je leven verlengen. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door ‘The New York Times‘. Een uurtje hardlopen kan al zorgen dat je leven wordt verlengd met zeven uur.

Als je twee uur per week zou hardlopen dan kan je volgens het onderzoek je leven met zo’n drie jaar verlengen. Dat is zo’n 7 uur per hardloopsessie van 1 uur. Het is volgens het onderzoek wel meteen het maximum aantal dat je kunt winnen door structureel hard te lopen.

De onderzoekers beweren dat als elke niet-hardloper zou beginnen met hardlopen er 16% minder vroegtijdige doden zouden vallen en 25% minder hartaanvallen zouden plaatsvinden. Ook wandelen en fietsen zou levensverlengend werken, maar heeft niet zo’n grote invloed als hardlopen.

Tags:

1 Reactie

  1. Jean marcelis

    Inderdaad,ik voel het wel dat ik regelmatig hardloop,op mijn 77 ben ik in vergelijking met mijn leeftijdsgenoten nog redelijk fit

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Hoe blijf je blessurevrij lopen in 2022

Hoe blijf je blessurevrij lopen in 2022

Nu we richting het voorjaar gaan, worden de mensen weer meer actiever en zitten de "goede voornemens" nog vers in het hoofd. We zijn blij dat mensen meer bewegen en lopen is de perfecte manier om weer fit te worden of blijven. Het is niet duur, erg...

Naar buiten, de natuur in!

Naar buiten, de natuur in!

Sportseizoen 2020/2021. Het is er één om nooit te vergeten. Of juist heel snel te vergeten. Bijna alle sportevenementen zijn afgelast en nadat ook trainingen hebben stilgestaan, gelden er al bijna een jaar beperkende maatregelen. Juist nu is het...

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: