Eerste (geregistreerde) vrouwelijke hardloopster (Kathrine Switzer) loopt na 50 jaar de Boston Marathon weer uit

door 18 apr, 2017Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Kathrine Switzer, de eerste vrouw die de Boston Marathon liep en die geregistreerd stond voor de race. Onder de naam K.V. Switzer schreef ze zich in 1967 in, zodat niemand kon zien dat zij een vrouw was.

50 jaar later heeft de nu 70-jarige Switzer gisteren de Boston Marathon weer uitgelopen. In 1967 deed zij er 4 uur en 20 minuten over, nu 50 jaar later deed ze de race over met hetzelfde borstnummer (261) en noteerde ze een tijd van 4:44:31.

Nog een vrouw in 1967

Leuk om te noemen is dat er nog een vrouw mee deed dat jaar, Bobbi Gibb, zij was een uur eerder binnen dan Switzer. Alleen was Gibb niet geregistreerd en was dus een ‘ zwart loopster’. Lees op Wikipedia meer over Gibbs!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest