Sterk deelnemersveld zevende editie City Run Roermond

door 21 apr, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

De 7e editie van de Rabobank Roermond City Run op aanstaande zondag 23 april  kent een sterker en breder deelnemersveld als ooit tevoren. Ook dit jaar zullen bij de hoofdloop over 10Engelse Mijlen weer een aantal sterke Afrikaanse lopers en loopsters aan de start staan.

Onder de deelnemers bevindt zich de winnaar van vorig jaar Nickolaus Makau uit Kenia en de winnaar van de Parelloop 2017 Ezre Kering, eveneens uit Kenia. Bij de dames komen o.a. Maryanna Wanjiru (dit jaar 2e bij de Venloop en 3e bij de Parelloop) en Eunuce Kioko (2e parelloop 2017) beide uit Kenia aan de start. Ook de Belgische Els Rens, vorig jaar deelneemster aan de Olympische Marathon in Rio zal aan de start verschijnen.

Limburgse inbreng

De Limburgse inbreng bij de heren komt van meervoudig Nederlands kampioen Patrick Stitzinger uit Maastricht en Zerom Ghebrihiwet van Unitas Sittard.

Talenten

Naast de hoofdloop op de 10EM voor toplopers biedt de organisatie van de Roermond City Run een podium aan aankomend talent. Bij de dames is het 17 jarige talent Jasmijn Lau uit Arnhem de grote favoriete. Jasmijn Lau heeft afgelopen winter met haar 5e plaats voor meisjes jonger dan 20jaar op het EK cross aangetoond een absolute topper in spe te zijn.

(Persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest