Nationale top bij Marikenloop at the park

door 3 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

De 15e Marikenloop kent op zondag 21 mei een sterk topveld. Ruth van der Meijden zal haar titel verdedigen bij de Nijmeegse Marikenloop at the park. Ook de winnares van 2015, Irene van Lieshout, komt aan de start van de jubileumeditie. Samen met nationale toppers Kim Dillen, Jasmijn Lau, Jessica Oosterloo en Jacelyn Gruppen strijden zij om de titel op de 5 kilometer. De Marikenloop is dit jaar ter gelegenheid van het jubileum verplaatst naar Park Brakkenstein en uitgebreid met een groot festivalterrein waar shops, workshops, foodtrucks en muziek van de Crazy Pianos te vinden zijn.

Nationaal kampioene

Voor Ruth van der Meijden wordt de Marikenloop, na haar zegetocht tijdens het NK halve marathon bij de Stevensloop in maart, de tweede wedstrijd in Nijmegen dit jaar. In april scherpte ze haar persoonlijk record op de marathon aan tot 2.31.15 uur. Hiermee is de Groesbeekse reeds gekwalificeerd voor het EK marathon in 2018. Ook op de kortere afstanden kan Van der Meijden goed uit de voeten. In 2012, 2014 en 2016 won zij de Marikenloop. Vorig jaar deed ze dat in een snelle tijd van 16.07 min. Op de atletiekbaan kwam de 32-jarige loopster al tot 15.59 min op de 5000 meter.

Toploopsters

Net als bij het NK halve marathon zijn Irene van Lieshout en Kim Dillen de voornaamste concurrenten van Van der Meijden. Van Lieshout won de Marikenloop in 2015 nipt voor Kim Dillen. Vorig jaar werd de Nijmeegse studente vijftien seconde achter Ruth van der Meijden tweede. Van Lieshout heeft 16.17 min als snelste tijd achter haar naam. Dillen wist de 5000 meter eerder af te leggen in 16.19 min. De houdster van het officieuze B-juniorenrecord op de 5 kilometer komt ook weer naar Nijmegen. Vorig jaar liep Jasmijn Lau bij de Marikenloop de snelste tijd ooit gelopen door een Nederlandse tot en met 17 jaar (16.33). Eind 2016 bewees de 18-jarige atlete zich ook met een vijfde plaats bij het EK cross voor junioren en begin 2017 liep zij 34.23 op de 10 kilometer. Andere nationale toploopsters die meedoen zijn Jessica Oosterloo, Jacelyn Gruppen en Team Zevenheuvelen-atlete Marije Peters.

Inschrijven voor de Marikenloop is nog mogelijk tot en met woensdag 10 mei via www.marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest