Philipp Aiger rent in Breda nieuw record van 71,3 km tijdens Wings for Life World Run

door 8 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Wings For Life Run

De vierde editie van de wereldwijde hardloopwedstrijd, de Wings for Life World Run, was er één van verrassende records. In Breda liep de Oostenrijker Philipp Aiger 71,37 km lang voor de rijdende finishlijn, oftewel de catcher car. “Ik ben blij en kapot, maar het was een geweldige run. Ik kan me niet voorstellen wat beter kon gaan vandaag, alles viel goed”, vertelt Aiger na zijn finish. Ook bij de vrouwen presteerde de Duitse Laura Chacon Biebach het om een afstand te rennen die we in Nederland nog niet eerder hebben gezien: 55,07 km. De 155.000 wereldwijde deelnemers hebben in totaal 6,8 miljoen euro bij elkaar gebracht voor de Wings for Life Foundation, die onderzoek naar de genezing van dwarslaesie steunt.

Wings For Life Run

De Wings for Life World Run is een hardloopwedstrijd die wereldwijd op hetzelfde moment wordt gerend in 24 landen. Een half uur na de start vertrekt in ieder land een rijdende finishauto. Ben je ingehaald door deze ‘Catcher Car’, dan ben je gefinisht. In Nederland was het schaatser Kjeld Nuis die de 4600 deelnemers in Breda achterna ging.

In Dubai zorgde de Zweed Aron Anderson voor een sensatie. Rollend in zijn rolstoel versloeg hij alle hardlopers. Hij wist de catcher car, die hem op dat moment met 35 km/uur achtervolgende, tot het 92 kilometerpunt voor te blijven en vierde dit met een emotionele speech waarin hij benadrukte hoe belangrijk onderzoek naar dwarslaesie-genezing is: “Op mijn zevende kreeg ik kanker en belandde ik in een rolstoel na een rugoperatie. Het is moeilijk om in een rolstoel te zitten. Het kan heel, heel zwaar zijn. Ik wil iedereen bedanken die deze race mogelijk maakt en geld inzamelt voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie. Ik weet niet of ik ooit nog zou kunnen lopen, maar dat zou wel heel cool zijn.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This