Pink Moon Run: Het Muiderslot kleurt roze voor Stichting A Sister’s Hope

door 9 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Kasteel het Muiderslot zal op zaterdag 8 juli tijdens de Pink Moon Run & Walk van A Sister’s Hope met haar stoet aan wandelaars en hardlopers roze kleuren. Tijdens de slotceremonie een wervelend live optreden van 4FUN op het binnenplein van het kasteel.

Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Jaarlijks krijgen meer dan 16.000 mensen in Nederland de diagnose borstkanker, waarvan 200 mannen. Dat maakt dat onderzoek naar borstkanker héél hard nodig is! Maar onderzoek kost geld, veel geld en daarom organiseert Stichting A Sister’s Hope voor de 9e keer de Pink Moon Run & Walk, een avondhardloopwedstrijd of -wandeling van 8 kilometer.

Het geld dat wordt opgehaald met deze sponsorloop op 8 juli gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt voornamelijk bij projecten die zich richten op het redden van levens. In de afgelopen tien jaar werd door de stichting in totaal ruim 4,9 miljoen euro opgehaald.

A Sister’s Hope

De naam van de Stichting ‘A Sister’s Hope’ heeft verschillende betekenissen: de hoop op genezing van borstkanker voor iedereen, de hoop dat niemand van je familie of vrienden ooit borstkanker krijgt en de hoop dat alle vrouwen – zussen in de meest brede zin van het woord – samen strijden tegen borstkanker.

A Sister’s Hope werd opgericht in de zomer van 2006. De missie van de stichting is om evenementen te organiseren en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker, om goede voorzieningen te creëren voor een ieder met borstkanker en programma’s te ontwikkelen en te verbeteren die op een betrouwbare manier diagnoses kunnen vaststellen.

Steun de run!

De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk mensen dit goede doel én haar inspanning op 8 juli willen ondersteunen met deelname. Donaties zijn eveneens meer dan welkom. U kunt uw bijdrage overmaken via de website ASistersHope.org.

(Persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest