Nederlandse top jaagt bij Nijmegen Global Athletics op WK-limieten

door 10 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Nijmegen Global Athletics

De Nijmegen Global Athletics verwelkomt op 2 juni een hoop topatleten tijdens de 18de editie van de atletiekwedstrijd voor middellange afstanden. Nederlandse toppers als Susan Krumins (5000 meter), Thijmen Kupers (800 meter) en Richard Douma (1500 meter) zien de wedstrijd in Nijmegen als een ideaal podium om te voldoen aan de limieten voor de WK atletiek in Londen (4 tot en met 13 augustus).

Andere atleten die al hebben aangegeven te zullen starten op Sportpark Brakkenstein zijn Jesper van der Wielen (1500 meter), Maureen Koster en Sanne Verstegen (beide 800), Ruth van der Meijden (5000) en Sarah Lahti (Zweden, 5000).

Om de Nederlandse top een goede uitgangspositie te geven om zich te plaatsen voor de wereldkampioenschappen heeft de organisatie een internationaal veld gebouwd dat de lopers optimale tegenstand moet bieden.

Behalve deelname aan de WK, kunnen talenten zich in Nijmegen ook plaatsen voor de EK onder 23 en de EJK. Bovendien organiseert de NGA voor het eerst ook een afstand voor recreanten. Voor aanvang van het hoofdprogramma is het voor iedereen die zich inschrijft mogelijk deel te nemen aan de Run2Day 3000 meter bosloop.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest