Twee olympisch kampioenen naar FBK Games

door 22 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De FBK Games krijgen op zondag 11 juni hoog bezoek: Olympisch hoogspringkampioene Ruth Beitia heeft haar deelname toegezegd. Ook Olympisch kampioen Kerron Clement maakt zijn opwachting in Hengelo; hij start op de 400 meter.

Beitia versus Kuchina

Ruth Beitia gaf vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Rio haar carrière een gouden glans. De Spaanse won op 37-jarige leeftijd het hoogspringen op het allerhoogste niveau. Daarvóór had ze al vier Europese kampioenschappen gewonnen, drie outdoor en één indoor. Beitia, inmiddels 38, mag met recht een laatbloeier worden genoemd. Weliswaar neemt ze al 20 jaar aan alle denkbare toernooien deel, de gouden medailles werden pas vanaf 2012 behaald. In 2016 werd Beitia uitgeroepen tot beste Europese atlete van het jaar.

Beitia neemt het in Hengelo op tegen Mariya Kuchina, die in 2015 wereldkampioene werd. In 2016 werd ze, zoals vrijwel alle Russen, uitgesloten van internationale atletiekwedstrijden. De 24-jarige Russin, die inmiddels als Lasitskene-Kuchina door het leven gaat, kreeg begin april 2017 toestemming weer deel te nemen op internationaal niveau onder neutrale – IAAF – vlag. Zij heeft naast haar wereldtitel van Beijing 2015 ook een Europese én Wereldindoortitel achter haar naam staan. Beitia sprong ooit 2,02 meter hoog, Kuchina 2,03 meter. Het zal dan ook een duel op het scherp van de snede worden in Hengelo.

Kerron Clement, geweldenaar van de ronde

Hij kan zowel op de 400 meter als op de 400 meter horden uit de voeten. Al meer dan 10 jaar is hij absolute wereldtop: Kerron Clement (31). Geboren op Trinidad en Tobago en sinds 2004 Amerikaan. Net als Beitia behaalde hij zijn sportieve hoogtepunt pas als dertiger: Olympisch kampioen in Rio op de 400 meter horden. Daarvóór veroverde hij diverse wereldtitels: twee op de 400 meter horden en één op de 4×400 meter estafette. Wie denkt dat Clement alleen van de ronde mét hekken is komt bedrogen uit. In 2005 verbeterde hij immers het wereldindoorrecord 400 meter van niemand minder dan Michael Johnson. Dat record van 44.57 staat nog steeds. In Hengelo start hij op de 400 meter.

FBK Games

Liemarvin Bonevacia is de Nederlandse troef op de 400 meter. Sinds hij in 2014 het stokoude Nederlands record van Arjan Visserman uit 1986 (gelopen in Hengelo!) verbrak, heerst hij op deze afstand in Nederland en ook daarbuiten is hij succesvol. Zo veroverde afgelopen zomer de bronzen medaille tijdens de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam, en ook dit voorjaar pakte hij bij de EK Indoor wederom een bronzen medaille. Bonevacia’s beste tijd is van de WK in Beijing: 44.72. Clement krijgt er met zijn record uit 2007 (44.48) nog een zware dobber aan om de extraverte Nederlander van zich af te houden.

Tags: FBK Games

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This