Jong en oud genieten tijdens Feyenoord FunRun in de Kuip

door 26 mei, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Feyenoord FunRun

Onder prachtige, zonnige omstandigheden hebben afgelopen woensdag zo’n vierduizend mensen meegedaan aan de Feyenoord FunRun, een hardloopevenement waarbij deelnemers de 1.500 meter, 5 en 10 kilometer konden afleggen. De deelnemers zamelende in totaal zo’n 25.000 euro in voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis.

Hand in hand tegen hartritmestoornissen

Een van de laatste deelnemers van de Kameraadjes Run die tegen vier uur over de finish kwam, was de 2-jarige Clasie van Meer. Dat het jongetje – vernoemd naar opa Klaas, met een knipoog naar voormalig Feyenoord-captain  Jordy Clasie – de 800 meter volbracht, mag gerust een wereldprestatie worden genoemd. Clasie lijdt namelijk aan erfelijke hartritmestoornissen, evenals zijn opa met wie hij samen volop genoot van het bijzondere parcours van de FunRun. Zo liepen opa en kleinzoon hand in hand door de spelerstunnel en langs de beste grasmat van Nederland.

‘Toen ik hoorde dat het Sophia Kinderziekenhuis de opbrengst van de FunRun gebruikt voor extra onderzoek naar hartritmestoornissen bij kinderen, heb ik Clasie meteen ingeschreven,’ vertelt zijn moeder Manuela van Meer, die dezelfde hartaandoening heeft en hoopt dat ze woensdagavond de 1.500 meter Run kan voltooien. ‘Elk jaar gaat Clasie op controle in het Sophia Kinderziekenhuis. Zodra hij koorts heeft, moet hij direct naar het ziekenhuis, omdat koorts bij kinderen met deze aandoening dodelijk kan zijn. Dat met dit evenement extra geld wordt opgehaald voor onderzoek, vind ik echt fantastisch, want dat geld is hard nodig om Clasie en andere kinderen te helpen.’

Donatieplatform

Alle lopers kunnen zich als groep of individu laten sponsoren, om zo geld op te halen voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis. De deelnemer die tot en met woensdagochtend 09:00 uur het hoogste bedrag ophaalde, is Mladen Maksimovic. Als beloning voor de 1.500 euro die hij bij elkaar bracht, krijgt hij een Wedstrijdarrangement voor het seizoen 2017-2018.

In totaal was er woensdagmiddag al een kleine 25.000 euro gedoneerd aan de goede doelen. Feyenoord hoopt met de FunRun minimaal 30.000 euro op te halen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest